Bucătarii spun că dieta mediteraneană este una dintre cele mai sănătoase
Asta şi pentru că, în unele dintre cele mai iubite preparate orientale, se foloseşte carnea halal. O specialitate mai puţin cunoscută şi despre care bucătarii spun că nu conţine toxine. În măcelăriile cu specific, se folosesc şi ingrediente orientale, pentru un plus de savoare.
Asta şi pentru că, în unele dintre cele mai iubite preparate orientale, se foloseşte carnea halal. O specialitate mai puţin cunoscută şi despre care bucătarii spun că nu conţine toxine. În măcelăriile cu specific, se folosesc şi ingrediente orientale, pentru un plus de savoare.
În măcelăriile orientale pregătirea cărnii este un ritual. Iar totul începe de la sacrificarea animalelor. Până ajunge în farfurie, carnea trece printr-un întreg proces tehnologic.
Despre "Halal" se spune că este o carne fără toxine. Pentru că sângele este eliminat din animal. Astfel, măcelarii orientali spun că obţin o carne sănătoasă şi în acelaşi timp mult mai fragedă. Ca să fie gustoasă, mai au un secret.
- Taste of Transylvania, la 100 de metri sub pământ. Unde se ţine primul festival gastronomic subteran din România
- Carne artificială, pâine din ciuperci şi drojdie anticancerigenă cu betacaroten. Cum va arăta farfuria viitorului
- Gândaci în Parlament găsiţi de ANPC, care a închis cantina. Imagini de la inspecţie
- O băutură celebră, consumată şi în România, ar putea fi interzisă pentru copii în UK. Ce riscă cei mici
- Crimă șocantă: A ucis un bărbat și a făcut supă cu organul lui sexual. Brazilianca a oferit apoi mâncarea...
După ce toată pastrama este condimentată, se acoperă cu folie şi se ţine în baiţ 24 de ore. Ce-i drept, este o carne mai scumpă. Un kilogram de carne de berbecuţ costă peste 50 lei, pastrama de berbecuţ - 30 de lei, iar pulpele din pui condimentate costă 21 de lei kilogramul.
După ce a fost secţionată, carnea de oaie şi de vită se toacă mărunt. Cu satârul, pentru că bucătarul vrea astfel să păstreze astfel gustul autentic.
Se lasă 7 minute pe grătar şi preparatul este gata. Kebab se poate face cu uşurinţă şi acasă. Cei care vor să gătească în stil oriental găsesc la măcelăriile cu specific şi carne marinată pentru shaorma, măsline, brânză sau dulciuri arăbeşti.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰