Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Secretele gospodarilor. Cum se prepară șoriciul după o rețetă din bunici

Cum Ignatul pică anul acesta luni, mulţi gospodari au sacrificat porcul în weekend. Tocmai bine, e timp suficient pentru a marina carnea, a afuma cârnaţii şi a pregăti toate bunătăţile tradiţionale. Bărbaţii s-au ocupat de pârjolit şoriciul, în timp ce gospodinele se organizează: toate preparatele trebuie să fie gata pentru masa de Crăciun.

de Andreea Filip

la 18.12.2021 , 22:02

Şoriciul iese gustos doar după o rețetă strictă, ştiută de la bunici. După ce se spală cu apă fierbinte, se pune sare apoi se învelește cu o pătură.

Florin Rață, fermier: După ce l-am asomat, l-am îmbrăcat cu puţine paie şi îl încălzim puţin, adică îi dăm foc.

Bogdan, băiatul cel mare al fermierului, nu scapă niciun detaliu. 

Vezi și

Bogdan Rață: Se poate pune usturoi, cimbru, sare, piper. Carnea ar trebui lăsată la copaie cam vreo două zile, până îşi trage sucul, se pune şi nişte vin.

Pe acelaşi subiect

Cine e gospodar, are și o afumătoare în curte pentru cele mai delicioase "porcării".

Florin Rață, fermier: Distanţa de unde se face focul până la afumătoare e cam un metru şi jumătate.

Cine nu poate tăia porcul în bătătură, poate cumpăra din târg, direct de la crescători. Direcția Sanitar Veterinară și Poliția au controlat comercianții și s-au asigurat că respectă toate obligaţiile. Pot vinde doar dacă au autorizație de la DSV, dar și de la primărie, cu un test de trichină obligatoriu. 

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Secretele gospodarilor. Cum se prepară șoriciul după o rețetă din bunici