Antena Meniu Search
x

Video Secretele gospodarilor. Cum se prepară șoriciul după o rețetă din bunici

Cum Ignatul pică anul acesta luni, mulţi gospodari au sacrificat porcul în weekend. Tocmai bine, e timp suficient pentru a marina carnea, a afuma cârnaţii şi a pregăti toate bunătăţile tradiţionale. Bărbaţii s-au ocupat de pârjolit şoriciul, în timp ce gospodinele se organizează: toate preparatele trebuie să fie gata pentru masa de Crăciun.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 18.12.2021, 22:02

Vezi și

Şoriciul iese gustos doar după o rețetă strictă, ştiută de la bunici. După ce se spală cu apă fierbinte, se pune sare apoi se învelește cu o pătură.

Florin Rață, fermier: După ce l-am asomat, l-am îmbrăcat cu puţine paie şi îl încălzim puţin, adică îi dăm foc.

Bogdan, băiatul cel mare al fermierului, nu scapă niciun detaliu. 

Bogdan Rață: Se poate pune usturoi, cimbru, sare, piper. Carnea ar trebui lăsată la copaie cam vreo două zile, până îşi trage sucul, se pune şi nişte vin.

Pe acelaşi subiect

Cine e gospodar, are și o afumătoare în curte pentru cele mai delicioase "porcării".

Florin Rață, fermier: Distanţa de unde se face focul până la afumătoare e cam un metru şi jumătate.

Cine nu poate tăia porcul în bătătură, poate cumpăra din târg, direct de la crescători. Direcția Sanitar Veterinară și Poliția au controlat comercianții și s-au asigurat că respectă toate obligaţiile. Pot vinde doar dacă au autorizație de la DSV, dar și de la primărie, cu un test de trichină obligatoriu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Stiri sociale » Secretele gospodarilor. Cum se prepară șoriciul după o rețetă din bunici