Antena Meniu Search
x

Sfârșit de octombrie cu zăpadă pe munte

Luna octombrie a fost cea mai călduroasă din ultima jumătate de secol, dar acum, în ultima zi, iarna a venit brusc. În zonele montane înalte, şoferii au întâmpinat probleme din cauza viscolului. Şi asta pentru că mulţi au plecat îmbrăcaţi lejer şi cu maşinile neechipate pentru iarnă.

de Evi Popa

la 31.10.2020, 22:13

Vezi și
  • Pe şoselele de munte, ultima zi de octombrie a venit cu probleme pentru şoferii care nu au avut maşinile pregătite pentru iarnă.
  • Din cauza viscolului şi a stratului de zăpadă, oamenii s-au trezit că nu pot înainta fără cauciucuri de iarnă sau lanţuri.

În zonele montane înalte, vântul care a bătut cu peste 100 de kilometri pe oră a format deja troiene.

Turist: "Ne-am uitat la meteo şi am văzut că temperaturile sunt scăzute şi există posibilitatea să ningă, dar nu ne aşteptam. Ne-a surprins într-un mod foarte, foarte plăcut"

Zăpada a fost decorul perfect pentru poze de succes pe reţelele sociale

Andreea Petrescu, reporter Observator: "Este locul şi momentul perfect pentru a imortaliza prima zăpadă. Suntem pe Transrarău, iar aici stratul de nea depus depăşeşte 5 centimetri, iar locul arată senzaţional"

În Masivul Postăvarul, administratorii se pregătesc pentru valul de turişti.

Claudiu Loghin, reporter Observator: "În mod normal, cabinei de la linia de telegondolă este de 8 persoane. În actualele condiţii de pandemie însă, în cabină, nu sunt acceptate mai mult de 4 persoane. În plus, uşile cabinei trebuie să aibă geamurile deschise pe tot timpul transportului".

Şi mâine mai ninge la munte, iar de luni încep ploile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Sfârșit de octombrie cu zăpadă pe munte