Antena Meniu Search
x

Specialiștii oferă sfaturi pentru a trece mai ușor peste purtatul măștilor de protecție

Utilă dar şi inconfortabilă, din 15 mai masca devine parte din noua normalitate. Toţi românii care merg la muncă sunt obligaţi să o poarte în spaţiile închise. Dincolo de eficienţa dovedită, masca de protecţie poate provoca probleme precum acnee sau chiar herpes. 

de Redactia Observator

la 13.05.2020, 23:38

Vezi și
  • Măștile de protecție pot duce la apariția de acnee sau herpes.
  • Femeile ar trebui să renunțe la ruj, fond de ten și balsam de buze.

Specialiştii ne dau câteva sfaturi pentru a integra cât mai uşor noul accesoriu în viaţa de zi cu zi.

La coafor, în mijloacele de transport în comun, la cumpărături sau la muncă, în era coronavirusului, măştile de protecţie devin accesoriu obligatoriu. Purtate corect, deasupra nasului şi al gurii, pot reduce drastic transmiterea noului coronavirus, spun specialiştii.

Medicii atrag însă atenţia asupra unor "efecte secundare". 

Anca Simionescu, medic dermatolog: S-a remarcat o creştere a dermatitelor iritative pentru că ce se găseşte sub mască sunt vapori, umezeală şi secreţii.

Pentru a permite pielii să respire, doctorii le recomandă femeilor să renunţe la fondul de ten.

Rujul sau balsamul de buze ar trebui, de asemenea, evitate şi chiar guma de mestecat. Mentolul poate irita.

Bărbaţii ar putea fi nevoiţi să renunţe la barbă. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cu toate acestea, masca va fi obligatorie în câteva zile. Se ia în calcul o derogare doar pentru cei care suferă de boli respiratorii. 

Noul accesoriu este asociat cu un disconfort crescut de majoritatea europenilor. Purtătorii de ochelari se numără printre cei mai nemulţumiţi. 

De la aplicarea de săpun pe lentile până la plasturi care să împiedice aerul cald să iasă prin zona nasului, secretele împărtăşite de internauţi sunt multiple. 

Soluţiile sau şerveţelele speciale pot fi, şi ele, de mare ajutor. 

Svetlana, localnică din Moscova: Din cauza măştii, ochelarii se vor aburi mai uşor, iar purtătorii vor avea probleme. 

Elasticele pot fi legate la spate pentru a preveni iritaţia urechilor. În Statele Unite se vând online chiar şi clipsuri speciale din plastic. Majoritatea sfaturilor au fost testate deja de personalul medical. Şi o simplă agrafă pentru hârtii poate fi utilă. 

Nu doar oamenii ci şi tehnologia poate fi "antrenată" să se adapteze noii realităţi. O firmă de securitate cibernetică din China a publicat un tutorial pentru utilizatorii de telefoane cu funcţie de recunoaştere facială. Pentru ca aparatele să îi recunoască şi cu mască. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Specialiștii oferă sfaturi pentru a trece mai ușor peste purtatul măștilor de protecție