Antena Meniu Search
x

5 sfaturi utile ca să alegi cele mai bune baterii de baie

Baia este spațiul dedicat îngrijirii personale zilnice, dar și încăperea în care poți petrece clipe de răsfăț. Fie că faci un duș energizant sau o baie relaxantă cu spumă și săruri parfumate, îți dorești, fără îndoială, să te bucuri de un decor funcțional și familiar.

de Redactia Observator

la 18.03.2019, 15:42

Baterie de baie
Alegerea unei baterii de baie - pixabay.com

Baia este spațiul dedicat îngrijirii personale zilnice, dar și încăperea în care poți petrece clipe de răsfăț. Fie că faci un duș energizant sau o baie relaxantă cu spumă și săruri parfumate, îți dorești, fără îndoială, să te bucuri de un decor funcțional și familiar.

De aceea, este important ca baia ta să îți ofere tot confortul de care ai nevoie și să îți inducă o stare plăcută de fiecare dată. În acest sens, tehnologiile moderne și designul interior reprezintă factori cărora trebuie neapărat să le acorzi atenție.

Bateriile pentru baie joacă un rol important în estetica generală a încăperii. Indiferent dacă este vorba despre bateriile de lavoar, de bideu, de cadă sau de duș, există numeroase modele și materiale disponibile pe piață. Află din rândurile de mai jos cum poți alege baterii de baie potrivite.

  1. Alege baterii compatibile cu baia ta

Indiferent dacă îți proiectezi baia de la zero sau doar îi aduci mici renovări, alegerea bateriilor trebuie să fie făcută în funcție de încăperea pe care o ai la dispoziție, de stilul tău de viață și de preferințele tale.

  • Prin urmare, dacă ai o baie destul de mică, achiziționează baterii discrete, de mici dimensiuni, care să nu iasă în evidență și să creeze un efect de înghesuială.

  • Dacă spațiul îți permite, poți cumpăra baterii masive, pentru un plus de rafinament.

Ține cont de faptul că bateriile închise la culoare vor fi mai dificil de întreținut, pe acestea fiind mai vizibile urmele de apă, săpun și praf. De aceea, când alegi bateriile, ia în calcul și timpul pe care îl ai la dispoziție pentru efectuarea curățeniei periodice.

2. Optează pentru o singură gamă de baterii

Chiar dacă vei fi atras de mai multe modele și nu te vei putea decide prea ușor pentru unul singur, este indicat să alegi aceeasi gamă de baterii pentru lavoar, cadă și bideu. Numai în acest fel vei putea alcătui un design unitar, coerent, care să dea băii un aspect ordonat și modern.

În ceea ce privește varietatea, în prezent ai posibilitatea de a alege între baterii clasice, minimaliste sau avangardiste, elegante sau retro. Stilurile sunt nenumărate, singura limită fiind propria imaginație. Dacă nu știi încă ce fel de produse cauți, vezi aici oferta la baterii de baie și alege ce ți se potrivește.

3. Alege o paletă cromatică pentru întreaga baie

Odată ce te-ai hotărât asupra unui model de baterie, este momentul să te gândești la cromatică. Fie că preferi să ai o baie clasică sau îți dorești un design special, este important să conturezi un stil unitar.

  • Dacă vrei o baie în stil mediteranean, în nuanțe de albastru ori verde sau cu gresie și faianță albe, ai putea opta pentru baterii din inox, simple și clasice.

  • În cazul în care îți dorești o încăpere elegantă, alege tonuri de auriu, alb și negru. Acestea vor crea o atmosferă sofisticată, atunci când sunt combinate cu baterii masive, cu forme deosebite.

  • În cazul în care baia ta are un design apropiat de natură, cu elemente din lemn, poți opta pentru baterii de baie în nuanțe de bronz, alături de accesorii de culoare verde (prosoape, savonieră, pahar pentru periuța de dinți).

4. Profită de cele mai noi tehnologii

Nu numai aspectul bateriilor este important pentru o baie modernă, ci și funcționalitatea lor. În prezent, bateriile sunt dotate cu cele mai noi tehnologii, care satisfac chiar și cele mai pretențioase nevoi.

În timp ce unele baterii îți permit să obții temperatura perfectă apăsând un singur buton, altele îți oferă posibilitatea de a reduce zgomotul sau chiar consumul de apă. De aceea, este indicat să utilizezi cele mai noi modele de baterii; nu numai că te vei bucura de o experiență îmbunătățită, dar vei putea reduce și costurile utilităților.

5. Fii eco-friendly

O baie modernă este o baie care protejează mediul înconjurător cât de mult este posibil. Așadar, când cumperi bateriile, asigură-te că alegi doar modele ecologice.

Bateriile eco-friendly reglează debitul apei și chiar îți pot oferi apă la o temperatură potrivită mult mai repede decât bateriile clasice. Acest lucru te ajută să scazi costul facturilor, dar mai ales să reduci semnificativ cantitatea de apă folosită.

Ține cont de sfaturile de mai sus când te pregătești să cumperi baterii de baie, ca să te asiguri că vei face cea mai bună alegere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » 5 sfaturi utile ca să alegi cele mai bune baterii de baie