Meniu
Search
x

Sfinxul din Bucegi a fost înconjurat cu un gard, pentru a fi protejat

Nepăsarea turiştilor a dus la o măsură fără precedent. De duminică, Sfinxul din Bucegi este înconjurat de un gard. Ar trebui să ţină la distanţă turiştii care escaladează monumentul, un simbol al României.

De Redactia Observator la 21.10.2019, 00:20
Vezi și

Nepăsarea turiştilor a dus la o măsură fără precedent. De duminică, Sfinxul din Bucegi este înconjurat de un gard. Ar trebui să ţină la distanţă turiştii care escaladează monumentul, un simbol al României. Trist este că imediat după ce a fost montat, gardul a părut invizibil pentru un turist. Demersul face parte dintr-o campanie care şi-a propus să salveze aceste comori naturale. Proiectului i s-a alăturat şi trupa Zdob şi Zdub.

Concertul în vârf de munte este, de fapt, un mesaj, pentru turiştii care nu știu să aprecieze frumusețea acestui loc și să respecte natura. Lasă în urmă munți de gunoaie şi se caţără pe Sfinx, să facă poze.

GHEORGHE HAIDUC, șef Salvamont Bușteni: Ieri a fost un caz în care un copil a căzut, a fost un accident destul de grav şi a fost predat la spital. Unde ajungem noi ajung puţini şi se pare că prin toate locurile prin care ajungem se vede mâna omului şi mâna omului în sens negativ.

Ca să-i ţină la distanţă de aceste comori ale naturii, o asociaţia a iniţiat campania "Bun simţ turistic". Împreună cu pădurari, salvamontişti şi jandarmi montani, au montat un gard.

Ca să nu strice aspectul zonei, au întins o sfoară. Imediat, turişti s-au gândit să treacă peste ea.

DUMITRU IUNCU, directorul Parcului Natural Bucegi: Are rol atât de a asigura o oarecare protecţie şi siguramţă a vizitatorilor, practic le interzise să urce sus, în sfinx, dar în egală măsură are rolul de a-i atenţiona.

CRISTINA PREDOIU, iniţiator campanie Bun simţi turistic: Sunt convinsă că n-o să-i oprim chiar pe toţi, dar măcar o parte se vor simţi cumva prost dacă sunt văzuţi de partea cealaltă a gardului de delimitare.

La campanie s-au alăturat şi cei de la Zdob şi Zdub. Artişii moldoveni au compus un album despre relaţia dintre om şi natură.

ROMAN IAGUPOV, solistul trupe Zdob şi Zdub: Tot ce este frumos pe pământ e creat de natură, să ştiţi, nu de om, de natură.

Pe lângă împrejmuirea Sfinxului, un simbol al României, ecologiştii au curăţat zona de gunoaiele lăsate în urmă de turiştii care ajung pe platoul Bucegi.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Sfinxul din Bucegi a fost înconjurat cu un gard, pentru a fi protejat