Antena Meniu Search
x

Şi pe internet suntem ultimii din Europa!

Eurostat a furnizat o serie de date ce ne plasează la coada Europei în privinţa internetului. Aproximativ 42% dintre români nu au utilizat niciodată internetul, adică dublu decât nivelul din Uniunea Europeană!

Până şi Bulgarii stau mai bine la acest capitol. Vecinii de la sud de Dunăre au un procentaj mai bun: 41% din populaţie nu utilizează internetul. 

Imediat urmează Grecia (36% din populaţie nu a accesat internetul), Italia (34%), Portugalia (33%) şi Polonia (32%). 

32% dintre români susţin că accesează zilnic internetul, iar 13% săptămânal. 58% dintre gospodăriile ţării au acces la internet. 

La nivelul Uniunii Europene, 79% din populaţie are acces la internet, 62% dintre europeni intră zilnic pe net, iar 10% săptămânal! 

Serviciile online ale autorităţilor sunt accesate de numai 5% din populaţia României, în timp ce în UE este o medie de 41%, adică de opt ori mai mare, informează Mediafax. 

Serviciile online ale statului sunt cel mai solicitate în Olanda şi în ţările nordice: Danemarca (85% dintre cetăţeni accesează aceste servicii), Olanda (79%), Suedia (78%), Finlanda (69%), Franţa (60%), Luxemburg (56%), Austria (54%) şi Slovenia (52%). 

    



  
    

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Şi pe internet suntem ultimii din Europa!