Antena Meniu Search
x

Orașul Sibiu, considerat printre cele mai sigure destinații turistice după pandemia de coronavirus

Pitoresc şi sigur, Sibiul este singurul oraş din România inclus în topul celor mai sigure destinaţii de călătorie după pandemie. Numărul mic de infectări, dar şi măsurile luate la hoteluri şi terase aşează burgul din inima Transilvaniei alături de atracţii turistice celebre precum insula Corfu şi Viena, dar şi alte locuri spectaculoase din Portugalia, Croaţia sau Finlanda. 

de Redactia Observator

la 04.06.2020, 23:50

Vezi și
  • Sibiul, renumit pentru turismul de familie, turismul individual, drumeții, cultură și gastronomie.
  • În Sibiu au ajuns deja și primii turiști străini de după pandemie.

Pe lista celor mai sigure locuri de vizitat după pandemie, pe lângă Insula Corfu, plajele Croaţiei sau Viena, a fost inclus şi Sibiul. De altfel, aici şi-au făcut deja apariţia primii turişti.

Alicia Gata, turistă: Sibiul este un oraş atât de frumos. E înconjurat de munţi, păduri, te poţi duce oriunde.

Pentru iubitorii de istorie, de natură sau pentru cei care sunt în căutarea unui decor unic pentru poze, Sibiul este prezentat drept destinaţia perfectă.

Alin Chipăilă, director AJT Sibiu: Sibiul chiar prezintă foarte multe atuuri întrucât distanţarea fizică, tipurile de turism care se pot practica în judeţul nostru pornind de la drumeţie, turism individual, turismul de familie, turismul cultural, toate acestea prezintă riscuri scăzute de infectare.

Realizatorii clasamentului mai spun că în România s-au înregistrat de 15 ori mai puţine cazuri de COVID faţă de cele mai afectate ţări europene. În plus, spitalele din Sibiu nu au fost supraaglomerate în timpul crizei de sănătate şi ar putea primi turiştii, dacă este necesar.

Astrid Fodor, primarul Sibiului: Vom deschide şi centrul de informaţii turistice care la rândul lui a fost pregătit, este complet redotat după ultimele standarde.

Sibiu este considerat unul dintre oraşele europene cu cea mai bună calitate a vieții. În urmă cu 13 ani a fost Capitala Europeană a Culturii, iar anul trecut a fost numit Regiunea Europeană a Gastronomiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Orașul Sibiu, considerat printre cele mai sigure destinații turistice după pandemia de coronavirus