Sicriul cu trupul baritonului Dan Iordăchescu a fost depus la Ateneul Român
85 de ani de viaţă şi o jumătate de veac pe scenă. Acolo unde i-a plăcut să cânte, şi-a dorit şi să se odihnească. Sicriul cu trupul baritonului Dan Iordăchescu a fost depus astăzi la Ateneul Român şi în foaierul Operei din Bucureşti
85 de ani de viaţă şi o jumătate de veac pe scenă. Acolo unde i-a plăcut să cânte, şi-a dorit şi să se odihnească. Sicriul cu trupul baritonului Dan Iordăchescu a fost depus astăzi la Ateneul Român şi în foaierul Operei din Bucureşti.
Cei care l-au iubit şi l-au admirat au venit să îl aplaude pentru ultima oară. Fiicele lui, care îi duc moştenirea artiscă mai departe au ţinut un discurs emoţionant.
Aplauze! Pentru ultimul spectacol! Pentru ultimul drum! Prin locurile care i-au fost cele mai dragi în cei 56 de ani de carieră - scena Ateneului Român şi Opera Naţională din Bucureşti. Familia şi prietenii i-au fost alături celui mai cunoscut bariton pe care l-au avut românii, Dan Iordăchescu.
Dan Iordăchescu a interpretat peste 45 de roluri importante de operă în mai bine de o mie de spectacole. Şi a avut mai bine de 1600 de concerte în toată lumea. A cântat pe cele mai prestigioase scene, Scala din Milano, Opera de Stat din Viena sau teatrul Balşoi din Moscova. Mâine, la ora 12, va fi înmormântat cu onoruri militare, la cimitirul Bellu.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰