Antena Meniu Search
x

Video Simularea la BAC, primul examen în bănci. Elevă: ”Am lucrat atât în online, că acum nu mai știam să scriu pe foaie, să mă încadrez”

Elevii de clasa a douasprezecea au început simularea pentru examenul de Bacalaureat. După un an în care au fost suspendate, astăzi testările a avut loc faţă în faţă. Aproape 8 mii de copii au lipsit din bănci la prima oră din cauză că şcolile la care învaţă sunt în zone carantinate. Alţi 200, însă, au scăpat de carantină pentru câteva ore, şi au dat examenul în altă localitate.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 22.03.2021, 20:37

Vezi și
  • Elevii au fost bucuroşi să se întoarcă în bănci, chiar şi pentru un examen.
  • Mulţi elevi recunosc că fără meditaţiile faţă în faţă nu ar face faţă examenelor.

La ora 8 dimineaţa, elevii au intrat, pe rând, în sălile de examen. Cu distanţă de un metru între ei, măşti de protecţie şi dezinfectant. Cei care au mai întarziat au fost cei care au venit din jurul Bucureştiului. Au fost excepţia de la regulă azi.

Exceptia a fost facuta pentru elevii care vin dintr-o zona carantinata într-o scoala dintr-o zonă necarantinată. Asa cum sunt Ilfov care vin la o școala din Capitala. 

Simulări speciale pentru elevii aflați în carantină

Cei aproape 8 mii de elevi însă care învață la o școala dintr-o localitate carantinata, vor putea susține aceste simulari doar după ce ies din carantină, dar nu mai tarziu de data de 15 mai.

Iar elevii au fost bucuroşi să se întoarcă în bănci, chiar şi pentru un examen.

Eduard Chiritoiu, cl a 12-a Timișoara: ”Nu poti sa simulezi acasa, chiar dacă faci teste de antrenament și te pregatesti, nu e aceeași emoție pe care o ai în sala de clasa cu supraveghetori și colegi”.

Subiectele la limba română au fost uşoare, însă doar pentru cine a învăţat.

Elevă 1: ”Nu mi-a picat ce am invatat ca nu m-am pregătit atât de bine”.

Elevă 2: ”Foarte ok, da da. Chiar ca moara cu noroc. Am invatat-o foarte bine”.

Dacă pe Slavici şi l-au amintit din clasa a zecea, la partea de argumentare a fost ceva mai dificil.

Ionela Neagoe, profesoară de limba română:Redacteaza un text de minimum 150 de cuvinte în care să argumentezi daca e importanta sau nu implicarea civica sau nu în perioadele de criză. Trebuia sa aiba deja idee despre perioade de criza din istorie”.

Meditațiile față în față, de mare ajutor pentru elevi

Mulţi recunosc că fără meditaţiile faţă în faţă nu ar face faţă examenelor.

Elev: ”Eu fac meditatii fizic și mă ajuta mult. E mult mai bine când vorbești față în față cu un om si nu online, mai primesc un mesaj pe telefon, am tendința să vreau să mă uit pe telefon”.

Eleva: ”Lucram foarte mult în online și îmi redactam textele în Word, și acum nu mai știam să scriu pe foaie, nu știam să mă încadrez”.

Așteaptă cu toții să scape de online și cer autoritatilor să nu închidă iar școlile. Simulările continuă maine, cu proba la matematica sau istorie. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 31 martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Simularea la BAC, primul examen în bănci. Elevă: ”Am lucrat atât în online, că acum nu mai știam să scriu pe foaie, să mă încadrez”