Antena Meniu Search
x

Sistemul de alertare Ro-Alert, testat în Capitală. Reacţia celor care au primit mesajul pe telefon

S-a dat alerta astăzi în Capitală! Pe stradă, la metrou şi în sute de mii de case, românii au primit pe telefon mesaje de avertizare. Unii ştiau că autorităţile testează oficial sistemul de alertare în masă Ro-Alert.

Vezi și

S-a dat alerta astăzi în Capitală! Pe stradă, la metrou şi în sute de mii de case, românii au primit pe telefon mesaje de avertizare. Unii ştiau că autorităţile testează oficial sistemul de alertare în masă Ro-Alert.

Imediat după ora 10, într-o intersecţie aglomerată din sectorul 3 al Capitalei, telefoanele au început să sune. 

La 10:15, pe telefoanele trecătorilor apare mesajul de alertare: "Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului Ro-Alert. Nu se impune luarea măsurilor de autoprotecţie."

Trecătorii care primesc sms-ul reacţionează diferit. 

Sincer, nici nu am citit că am văzut numai un triunghi şi am fugit repede că am de cumpărat ceva, este reactia unei persoane care a primit mesajul pe telefon.

L-aş respinge, să nu fie vreun virus, spune un alt trecător, în timp ce alţii susţin că nu îşi fac griji privind pericolele: Nu mi fac griji de asta, eu mă încred în bunul Dumnezeu.

Mesajele au fost recepţionate în sectoarele 1 și 3 ale capitalei, dar și în orașele Otopeni,  Măgurele şi Buftea. Alertele au fost primite inclusiv în subteran.

Bogdan Toma - ofiter de presă ISU BIF: Testarea va continua Şi luni pe întreaga suprafaţă a Bucureştiului, dar şi în judeţul Ilfov.

Deocamdată, testarea a funcţionat doar pentru posesorii de telefone cu sistem de operare android iar cei care deţin IOS vor primi alertele abia din decembrie. 

Liviu Arsene: Pentru telefoanele mai vechi, utilizatorul trebuie să configureze manual.

Într-o situaţie reală, autorităţile vor veni şi cu sfaturi. 

Col. Radu Cristian - şef centru operaţional IGSU: Dacă vorbim de un accident chimic, prima măsură pe care trebuie să o ia cetăţeanul este să rămână în incintă. Dacă e vorba de un atac terorist, vom particulariza aceste măsuri. 

Toate sfaturile pot fi găsite şi pe site-ul Ro-Alert.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Sistemul de alertare Ro-Alert, testat în Capitală. Reacţia celor care au primit mesajul pe telefon