Antena Meniu Search
x

Site-urile de socializare ne dau de gol

Aratã-mi ce profil ai în reţelele de socializare ca să-ţi spun cine eşti. Este ceea ce susţine o echipă de cercetători britanici. Într-un studiu chiar, unul realizat pe câteva mii de utilizatori

Vezi și

Aratã-mi ce profil ai în reţelele de socializare ca să-ţi spun cine eşti. Este ceea ce susţine o echipă de cercetători britanici. Într-un studiu chiar, unul realizat pe câteva mii de utilizatori

De exemplu, pe Facebook, imediat ne dăm seama dacă avem de-a face cu o persoană sentimentală. Are foarte multe postări despre dragoste. Nu este un lucru rău. Poate însemna pur şi simplu nevoia de a-şi exprima ataşamentul faţă de o altă persoană.

Dar postările insistente pot trăda şi un sentiment de nesiguranţă într-o relaţie sau o neîncredere în propria persoană. Şi utilizatorii narcisişti ies în evidenţă. Au profilul plin cu selfiuri, dar şi o grămadă de postări cu realizări profesionale şi personale.

Evident, ei aşteaptă în permanenţă comentarii pozitive, complimente, felicitări, şi like-uri cât mai multe. O persoană care intervine mai puţin pe Facebook, este un discretă, spun cercetătorii britanici de la Universitatea Brunel. Fie accesează rar reţeaua sau o fac doar ca să vadă ce au postat ceilalţi. În niciun caz, nu le place să vorbească prea mult despre ei, despre viaţa personală sau activităţile lor.

Şi modul în care utilizăm platforma ne trădează personalitatea. Anxioşii, de exemplu, sunt în căutare permanentă de atenţie. Iar dacă numărul de like-uri nu este la înălţimea aşteptărilor, se simt frustraţi. Pentru extrovertiţi, site-urile de socializare sunt locul în care se pot exprima în voie. Aşa că nu se limitează doar să dea şi să primească like-uri, ci să posteze şi să primescă multe, multe comentarii.

Cercetarea a fost făcută cu ajutorul a câtorva mii de utilizatori de Facebook care au fost invitaţi să completeze un chestionar online. Şi bineînţeles, le-a fost analizat comportamentul pe internet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Site-urile de socializare ne dau de gol