Antena Meniu Search
x

Soarele apare doar după depresie

Depresia nu ţine cont de vârstă. Doar că - în ultimii ani - din ce în ce mai mulţi oameni suferă de aşa ceva

Vezi și

Depresia nu ţine cont de vârstă. Doar că - în ultimii ani - din ce în ce mai mulţi oameni suferă de aşa ceva

În consecinţă, specialiştii i-au dat şi un nume: boala secolului. Însă trebuie să ştiţi că depresia nu este doar o stare de tristeţe trecătoare şi nici nu are aceleaşi cauze şi aceleaşi manifestări. Însă sunt şi persoane care au cu totul altă părere despre depresie.

Tristeţea care nu mai vrea să plece e unul dintre primele semne care ar trebui să ne pună pe gânduri. Dar tristeţea accentuată nu este singurul semn al depresiei. Conceptul potrivit căruia doar oamenii în vârstă pot suferi de depresie este complet eronat.

De aceea, mulţi specialişti consideră că depresia se poate transmite genetic. Partea bună este că depresia se poate trata. Ajunge doar să cereţi ajutorul specialiştilor.

Ca un tratament să fie eficient trebuie să ţinem cont de cele două aspecte partea medicamentoasă şi partea terapeutică. Persoanele care ajung să ia tratament şi merg şi la psihoterapie au rezultate mult mai bune. 

Este vorba despre un proces îndelungat şi nu tocmai confortabil, dar cu multă voinţă şi cu ajutor specializat puteţi pune pe fugă chiar şi depresia cea mai severă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Soarele apare doar după depresie