Sorin Oprescu, supus unei coronarografii. Poliția a stat tot timpul la uşa sălii de operaţii
Sorin Oprescu a fost supus unei coronarografii, la Spitalul Municipal din Capitală. Iar intervenţia s-a ţinut cu poliţia înarmată la uşa sălii de operaţii
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Sorin Oprescu a fost supus unei coronarografii, la Spitalul Municipal din Capitală. Iar intervenţia s-a ţinut cu poliţia înarmată la uşa sălii de operaţii
În cadrul intervenţiei, prin zona inghinală este introdus un cateter cu ajutorul căruia medicii pot vedea, folosind o substanţă de contrast, care este starea vaselor ce alimentează inima. Şi, mai ales, dacă există îngustările ale vaselor coronariere, adică stenoze, ce pot cauza angina pectorală sau pot provoca un infarct.
O intervenţie pe care chiar Oprescu o descria, cu zece ani în urmă, pe vremea când era director la Spitalul Elias, vorbind despre fostul preşedinte Ion Iliescu.
În ceea ce-l priveşte, medicii Dragoş Vinereanu şi Călin Silişte, care s-au aflat în sala de operaţie, nu i-au montat alte stenturi. Au cerut în schimb tot dosarul lui medical, de la clinicile în care s-a aflat sub observaţie. Oprescu a fost dus în salon în jurul orei 12 şi jumătate.
"Coronarografia este o modalitate diagnostică. Urmează decizia în funcţie de ce ai găsit la coronarigrafie, tratament medical, tratament cu implantare de stent sau tratament chirurgical cu revascularizare, adică cu bypass. Decizia este întotdeauna a unei echipe", a explicat medicul primar cardiolog Clara Alexandrescu.
Fostul primar e acum internat la etajul zece al Spitalului Municipal, într-una dintre cele două secţii de cardiologie. Stă singur într-o rezervă cu două paturi, iar la uşă sunt tot timpul, doi poliţişti. Şi din arest a fost scos tot sub escortă, în urmă cu două zile.
Oprescu nu are voie să primească vizite. Şi nici să se plimbe în voie, prin spital. Avocatul lui a declarat că medicii i-au cerut să nu discute cu fostul primar, probleme legate de dosar. Cei care-l apără vor să ceară la DNA confruntarea dintre fostul edil şi denunţătorul din dosar.
La internare, fostul primar avea tensiunea mărită şi o glicemie de trei ori mai mare decât cea normală. El a ajuns în grija medicilor de la Spitalul Municipal, abia după ce Avocatul poporului a reclamat că în arest i-au fost încălcate mai multe drepturi, de la hrană, la confidenţialitate şi sănătate.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰