Antena Meniu Search
x

Special! Ciorba, secretul frumuseții

Ciorbă făcută după reţeta bunicii este plină de colagen și are efecte miraculoase asupra corpului. Iar dacă nu vreţi ceva care să conţină carne, puteţi să vă faceţi o ciorbă de legume acrită cu borş, care este o altă sursă de sănătate.

Vezi și

Ciorbă făcută după reţeta bunicii este plină de colagen și are efecte miraculoase asupra corpului. Iar dacă nu vreţi ceva care să conţină carne, puteţi să vă faceţi o ciorbă de legume acrită cu borş, care este o altă sursă de sănătate. 

Orice carte veche de bucate aţi studia, veţi constata că toate reţetele de ciorbe încep cu următoarele cuvinte: "Fierbeţi oasele la foc mic". După care erau înşirate şi celelalte etape realizării respectivului preparat. Însă reţeta de ciorbă nu era întocmită întâmplător. Bunicile ştiau că oasele fierte sunt sănătate curată, mai ales dacă sunt fierte până când se formează o gelatină.

Efectul gelatinei atucni când o folosim în alimentaţia noastră este de principiu pozitiv, unul benefic. Paote să aibă un rol în îmbunătăţirea digestiei, întrucât gelatina poate să stimuleze uşor tranzitul intestinal. Astfel să amelioreze constipaţia cronică.

Prin aminoacizii care conţine gelatina ar putea să ne ajute şi la producţia de colagenare la nivelul pielii. Astfel încât să poată să amelioreze calitatea tenului. Aici este o teorie care nu este încă suficient verificată dar poate fi implicată şi acolo.

Asta nu înseamnă că nu există şi variante vegetariene ale ciorbei, care să aibă efecte miraculoase asupra corpului.

Borşul este un aliment natural, folosit prin fermentarea tărâţelor, astfel încât prin acest proces de fermentare se îmbogăţeşte cu vitamine din complexul b-urilor şi cu vitamina C, de asemenea.

Este mai puţin recomandat să folosim variantele instant pentru că borşul pe care noi îl folosim dinc omerţ, ambalat sau la pliculeţe conţine aditivi acre să-i potenţieze gustul şi care să-l păstreze o perioadă mai lungă cu posibile riscuri de sănătate, în timp.

În orice caz, dacă doriţi ca ciorba dumneavoastră să nu fie doar gustoasă, ci şi sănătoasă, nu fierbeţi foarte tare legumele. Stingeţi focul când sunt crocante, pentru a vă asigura că au cât mai multe vitamine şi minerale. Şi nu ezitaţi ca, după aceea, să adăugaţi verdeţuri din belşug.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Special! Ciorba, secretul frumuseții