Antena Meniu Search
x

Special! Cum poţi să scapi de obiceiul de a-ţi roade unghiile

Una dintre problemele mari de care se lovesc părinţii este obiceiul neplăcut al celor mici de a-şi roade unghiile! Bieţii adulţi nu mai ştiu ce să le facă pentru a-i dezobişnui de asta, dar numai uneori au succes

Vezi și

Una dintre problemele mari de care se lovesc părinţii este obiceiul neplăcut al celor mici de a-şi roade unghiile! Bieţii adulţi nu mai ştiu ce să le facă pentru a-i dezobişnui de asta, dar numai uneori au succes

"Nici nu-mi mai dau seama!". Este scuza pe care o auziţi de la toţi cei care îşi rod unghiile. Şi să ştiţi că nu mint. Iar specialiştii au şi o explicaţie pentru acest obicei jenant.

"Este un impuls care apare in urma unor tensiuni interioare, unor conflicte interioare care sunt generate in cadrul unor evenimente. În cazul copiilor, in relatiile defectuase cu parintii, care nu stiu sa se apropie de copil sau au cerinte exagerate", spune Keren Rosner, psiholog.

Fie că recunosc deschis sau nu, peste 35 la sută dintre adulţi au acest tic nervos, ca să-l numim astfel.

Aparent, stresul este unul dintre principalele motive pentru care oamenii îşi rod unghiile. Însă ar trebui să se gândească şi la faptul că acest obicei poate să-i îmbolnăvească. E greu de crezut că cineva se spală bine pe mâini înainte de a începe să-şi roadă unghiile. Ca să nu mai discutăm şi despre aspectul estetic.

În principiu, persoanele care sufera de acest tic trebuie să se adreseze unui specialist. Nu, nu unui psiholog, ci unei persoane care se pricepe la manichiură. Iar dacă nici această variantă nu vă convinge să renunţaţi la rosul unghiilor, apelaţi la o altă soluţie.

Dacă nici măcar gustul oribil nu vă face să vă lăsaţi unghiile în pace, mai există o metodă care să vă scape de acest tic. Reconstrucţia!

Iar în cazul în care nu vă tentează niciuna dintre soluţiile propuse, aplicaţi metodele băbeşti. Daţi-vă unghiile cu zeamă de lămâie sau sos iute sau bandajaţi-vă degetele, pur şi simplu. Atenţie, însă! Dacă vă daţi pe unghii cu sos iute, nu vă apucaţi să vă scărpinaţi la ochi. O să vă usture şi o să lăcrimaţi până n-o să mai puteţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Special! Cum poţi să scapi de obiceiul de a-ţi roade unghiile