Antena Meniu Search
x

Special! Dieta pentru un păr superb

Un proverb celebru spune că suntem ceea ce mâncăm. Iar asta se vede la păr şi la unghii. O alimentaţie proastă înseamnă păr sărmos cu vârfuri despicate şi unghii exfoliate.

Vezi și

Petele de culoare albă de pe unghii ar putea trăda carenţa de zinc. Atât zincul, cât şi fierul, pe care le găsim în carnea roşie şi în fructele de mare, sunt esenţiale pentru formarea cheratinei.

"Alimentele bogate în zinc şi in seleniu, deci in antioxidanti, alimentele bogate in sulf, si aici ne referim la fructele oleaginoase, migdale, seminte, bineinteles, neprajite, nesarate. Carnea de curcan care are si zinc, si seleniu, de asemenea suplimentele cu Omega 3 sunt recomandate, fructele proaspete, tot ce inseamna clorofila, pentru ca aceasta clorofila in special din brocoli, din conopida, din varza rosie, varza alba, toate sunt alimente care contin sulf, iar proteinele din par, din unghie au acesti acizi compusi din sulf", spun nutriţioniştii.

Unii oameni ştiu acest lucru, aşa că se străduiesc să aibă un stil de viaţă cât mai sănătos.

Desigur, pe lângă o alimentaţie corectă, trebuie să cunoaştem şi nişte mici trucuri.

"Este foarte esentiala hidratarea. la fel ca si pielea, parul are nevoie de hidratare, prin urmare trebuie sa consumam 2 litri de apa pe zi. Putem sa facem masti din ou la care sa adaugam uleiul de argan, de ricin, putem sa folosim miere ca sa-l vitalizam", declară Luciana Valentina, hairstylist.

Din categoria ce NU avem voie să consumăm dacă vrem un păr frumos fac parte dulciurile, pastele, pâinea - pe scurt, mâncărurile cu indice glicemic ridicat.

Proteinele nu trebuie să fie neapărat din carne. Astfel, vegetarienii pot să înlocuiască proteina din carne cu cea din alimente ca fasolea, brânza tofu, spanacul, lintea şi alte legume înrudite cu acestea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Special! Dieta pentru un păr superb