Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Facebook face relația stabilă

Cercetătorii americani au descoperit că cei care îşi exprimă sentimentele pe Facebook au şanse mult mai mari de a rămâne împreună, decât cei care aleg să-şi ţină relaţia "la secret"

Vezi și

Cercetătorii americani au evidenţiat faptul că postările publice prin care îşi manifestă dragostea unul faţă de celălalt poate creşte gradul de devotament reciproc al partenerilor

"Dacă imaginea este foarte importantă pentru mine şi dacă eu consider că scoţând în social că sunt într-o relaţie cu persoana X ma face să îmi crească încrederea în mine şi în relaţia de cuplu pe care o am, cu siguranţă da", spune Cristina Fulop, psihoterapeut.

Psihologii explică acest fenomen prin faptul că partenerii, în momentul în care îşi declară dragostea şi îşi fac jurăminte în faţa celorlalţi, automat îşi iau un angajament public. "O relaţie de cuplu se validează în social. Indiferent de ce înseamnă acest social. Că este un site de socializare sau că îl prezentăm prietenilor sau familiei. Cred că atâta vreme cât lucrurile în viaţa reală funcţionează bine şi în social este vizibilă, în socialul acela de interes nu cred că mai are vreo importanţă dacă se întâmplă asta şi într-un spaţiu public".

Pe de altă parte, atunci când pagina partenerului este inundată de fel şi fel de mesaje de dragoste, acesta va ajunge repede la saturaţie.

Dar oamenii de ştiinţă americani sunt de părere că lucrurile pe care oamenii le susţin public despre ei sau despre relaţia lor au o influenţă foarte puternică asupra imaginii de sine. Trebuie să avem grijă totuşi la persoanele în faţa cărora ne expunem viaţa.

Concluzia este una singură. Oricât de mult v-aţi iubi partenerul, încercaţi să păstraţi un echilibru între declaraţiile publice şi cele personale menţinând un grad decent de intimitate a cuplului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Facebook face relația stabilă