Antena Meniu Search
x

Special! Hrana care alungă mahmureala

Din ce spun nutriţioniştii, lupta împotriva mahmurelii nu trebuie începută după ce s-a instalat, ci din momentul în care alcoolul vă face să simţiţi o foame de lup. Dar şi în acest caz, trebuie să faceţi alegerile corecte

Vezi și

Din ce spun nutriţioniştii, lupta împotriva mahmurelii nu trebuie începută după ce s-a instalat, ci din momentul în care alcoolul vă face să simţiţi o foame de lup. Dar şi în acest caz, trebuie să faceţi alegerile corecte

E cât se poate de clar că alcoolul are o grămadă de efecte nocive. Să ne gândim doar la cel mai mic dintre ele: la mahmureală. Exact, starea aceea care vă strică toată ziua după un chef în care n-aţi mai ţinut cont câte pahare aţi golit. Nu, faptul că juraţi că e ultima dată când mai puneţi gura pe alcool nu ajută. Ar fi ajutat să ştiţi ce trebuie să mâncaţi după ce simţiţi că v-aţi ameţit. Junk-food-ul pe care l-aţi îngurgitat cu disperare nu era ce trebuie.

"Dacă ni se întâmplă să consumăm alcool în oraş, avem la dispoziţie mai multe alegeri nesănătoase decât alegeri sănătoase. Important este ca, dacă ne asumăm faptul că o să consumăm mai mult alcool, să ştim cum să combatem starea de mahmureală şi bineînţeles să ne alimentăm corect şi înainte de a lua această decizie", spune Mihaela Costin, nutritionist.

Cel mai recomandat preparat este supa de pui. Pe lângă faptul că reface nivelul de sodiu din organism, aceasta conţine şi un aminoacid care ajută ficatul să scape de acea toxină din alcool care produce mahmureala.

Bananele sunt, de asemenea, o alegere bună atunci când consumaţi alcool. Acestea sunt bogate în potasiu, substanţă care diminuează efectele alcoolului. Pâinea integrală, clătitele şi orice alt aliment care conţine carbohidraţi de o calitate superioară au rolul de a absorbi alcoolul, deci nu le ocoliţi. Chiar şi exoticul hummus vă poate diminua starea de rău de a doua zi. pentru că are vitaminele B şi C, fier şi acid folic.

După atâtea veşti bune, vine şi o veste proastă. "Putem alege să consumăm anumite alimente care să spunem că ar putea să edulcoreze starea de mahmureală, dar în nici un caz nu vor combate 100% efectul alcoolului".

În traducere liberă, dacă aţi băut 10 beri şi aţi mâncat o supă de pui sau o porţie de hummus, nu vă aşteptaţi ca a doua zi să fiţi plini de energie, gata să dărâmaţi munţii. Probabil veţi scăpa de nişte dureri de cap crâncene, însă nimic mai mult.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Special! Hrana care alungă mahmureala