SPECIAL! Țigara, prietena loială a sedentarilor
Fumatul este nu doar un viciu cu efecte majore asupra sănătăţii, ci şi un viciu foarte costisitor! Cu toate acestea, majoritatea dependenţilor de nicotină nici măcar nu concep să renunţe la ţigări
Fumatul este nu doar un viciu cu efecte majore asupra sănătăţii, ci şi un viciu foarte costisitor! Cu toate acestea, majoritatea dependenţilor de nicotină nici măcar nu concep să renunţe la ţigări
PM 3: S-au obişnuit cu ţigara de la cafeaua de dimineaţă, cu pauza de ţigară alături de colegii de muncă şi cu ţigările sudate în cluburi sau pe terase. Din fericire, cercetătorii americani au o soluţie şi pentru aceşti încăpăţânaţi. Este simplă şi uşor de pus în practică şi poartă numele de. sport. Sau, mai simplu, de mers pe jos în ritm alert.
Pe lângă suportul psihic pe care îl putem primi din partea celor apropiaţi, cercetătorii americani au descoperit că activităţi fizice simple, cum ar fi mersul pe jos sau pe bicicletă, vă pot fi de real ajutor în această luptă.
Potrivit studiilor, după o activitate fizică moderată, fumătorii nu mai simt nevoia să se atingă de ţigară, pentru că - din punct de vedere psihic - se simt mult mai bine.
- Iniţiativă controversată în Cluj-Napoca: cum va fi aplicată măsura fumatului interzis în parcuri şi staţii...
- Primul oraş din România în care fumatul ar putea fi interzis în parcuri şi în locurile de joacă
- Câte minute de viață pierd fumătorii cu o singură țigară - studiu
- Ce amendă primeşti dacă fumezi pe stradă în Milano. Noua interdicţie se aplică doar produselor tradiţionale
- Oraşul turistic care interzice fumatul în aer liber, de la 1 ianuarie 2025
Savanţii din Statele Unite au descoperit că cei care au încercat să se lase de fumat prin. sport, au avut rezultate foarte bune chiar în absenţa plasturilor şi a gumei de mestecat cu nicotină. Cu toate acestea, renunţarea la ţigări nu ar trebui să se producă astfel.
Adicţia la nicotină este cea mai puternică dependenţă, însă aceasta nu ar trebui să reprezinte o scuză pentru a continua să fumaţi.
Pe de altă parte, studiile au scos in evidenţă faptul că fumătorii care au un stil de viaţă activ prezintă un risc de dezvoltare a bolilor mai mic cu 30% decât fumătorii sedentari.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰