Special! Remedii pentru sughiț
Sughiţul poate avea o cauză funcţională, adică omul poate fi extrem de stresat, de tensionat emoţional sau o cauză organică atunci când acest nerv frenic este iritat undeva pe traiectul lui, din cap, de-a lungul gâtului, în mijlocul toracelui
Cum să opreşti sughiţul şi cum să nu te faci de râs emiţând acel sunet caraghios minute în şir? Nu e nevoie de un tutorial pentru a vă reuşi asta. Trebuie doar să înţelegeţi ce este, de fapt, sughiţul
O contracţie involuntară a diafragmei, urmată de închiderea bruscă a corzilor vocale, care vine a pachet cu sunetul caracteristic. Mai interesant este, însă, ce anume îl provoacă.
"Sughiţul poate avea o cauză funcţională, adică omul poate fi extrem de stresat, de tensionat emoţional sau o cauză organică atunci când acest nerv frenic este iritat undeva pe traiectul lui, din cap, de-a lungul gâtului, în mijlocul toracelui", spune Ştefan Costescu, medic generalist.
Într-adevăr, sughiţul apare şi după ce mâncăm ceva prea repede, înghiţind concomitent o cantitate mai mare de aer, însă cea mai frecventă cauză a producerii lui este stresul. "Dacă sughiţul intervine în contextul unui stres psiho-emoţional accentual, orice formă sau manevăr de relaxare poate să inducă oprirea sughiţului", mai spune specialistul.
- Târg de adopții pentru căței, în Parcul Carol. Vizitatorii pot să interacţioneze direct cu animalele: "Am...
- Peste 10 milioane de euro investite în educație și știință. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea...
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 5-6 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
- 5 aprilie, Sfinţii Mucenici Agatopod şi Teodul. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- 5 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
În cazul în care suferiţi un atac de panică, urmat de o criză de sughiţ, soluţia este una singură. "În cazul în care sughiţul intervine în cadrul unui atac de panică respiratul într-o pungă de hârtie duce la ameliorarea simptomelor atacului de panică".
De ce într-o pungă de hârtie? Pentru că trebuie să inhalaţi dioxid de carbon. Iar inspiratul şi expiratul într-o pungă produce o cantitate destul de mare încât să vă ajute să scăpaţi de atacul de panică, dar şi de sughiţ. Dacă nu aveţi atac de panică, ci doar o criză de sughiţ, puteţi apela la alte variante.
Însă, cea mai cunoscută metodă prin care se poate stopa sughiţul este consumul de lichide, dar nu oricum, ci treptat, înghiţitură cu inghiţitură.
Deci, nu rugaţi pe cineva să vă sperie şi nici nu vă băgaţi degetele în urechi, pentru că sunt mici şanse să învingeţi criza de sughiţ. În plus, nici nu durează o eternitate. Câteva minute şi gata.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰