Antena Meniu Search
x

Special! Remedii pentru sughiț

Sughiţul poate avea o cauză funcţională, adică omul poate fi extrem de stresat, de tensionat emoţional sau o cauză organică atunci când acest nerv frenic este iritat undeva pe traiectul lui, din cap, de-a lungul gâtului, în mijlocul toracelui

Vezi și

Cum să opreşti sughiţul şi cum să nu te faci de râs emiţând acel sunet caraghios minute în şir? Nu e nevoie de un tutorial pentru a vă reuşi asta. Trebuie doar să înţelegeţi ce este, de fapt, sughiţul

O contracţie involuntară a diafragmei, urmată de închiderea bruscă a corzilor vocale, care vine a pachet cu sunetul caracteristic. Mai interesant este, însă, ce anume îl provoacă.

"Sughiţul poate avea o cauză funcţională, adică omul poate fi extrem de stresat, de tensionat emoţional sau o cauză organică atunci când acest nerv frenic este iritat undeva pe traiectul lui, din cap, de-a lungul gâtului, în mijlocul toracelui", spune Ştefan Costescu, medic generalist.

Într-adevăr, sughiţul apare şi după ce mâncăm ceva prea repede, înghiţind concomitent o cantitate mai mare de aer, însă cea mai frecventă cauză a producerii lui este stresul. "Dacă sughiţul intervine în contextul unui stres psiho-emoţional accentual, orice formă sau manevăr de relaxare poate să inducă oprirea sughiţului", mai spune specialistul.

În cazul în care suferiţi un atac de panică, urmat de o criză de sughiţ, soluţia este una singură. "În cazul în care sughiţul intervine în cadrul unui atac de panică respiratul într-o pungă de hârtie duce la ameliorarea simptomelor atacului de panică".

De ce într-o pungă de hârtie? Pentru că trebuie să inhalaţi dioxid de carbon. Iar inspiratul şi expiratul într-o pungă produce o cantitate destul de mare încât să vă ajute să scăpaţi de atacul de panică, dar şi de sughiţ. Dacă nu aveţi atac de panică, ci doar o criză de sughiţ, puteţi apela la alte variante.

Însă, cea mai cunoscută metodă prin care se poate stopa sughiţul este consumul de lichide, dar nu oricum, ci treptat, înghiţitură cu inghiţitură.

Deci, nu rugaţi pe cineva să vă sperie şi nici nu vă băgaţi degetele în urechi, pentru că sunt mici şanse să învingeţi criza de sughiţ. În plus, nici nu durează o eternitate. Câteva minute şi gata.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Special! Remedii pentru sughiț