Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Specialist în drone: Pilotul dispărut a fost căutat cu o dronă specială, cu cameră termică și zoom

Avantajele căutărilor cu această dronă sunt detectarea căldurii corpului uman, în plus acest tip de dronă poate căuta și noaptea și în zone unde oamenii nu pot pătrunde.

de Redactia Observator

la 10.08.2015 , 12:27

Avantajele căutărilor cu această dronă sunt detectarea căldurii corpului uman, în plus acest tip de dronă poate căuta și noaptea și în zone unde oamenii nu pot pătrunde. 

Drona la care s-a apelat este o dronă cu cameră termică. Are zoom. Poate detecta căldura, variațiile termice. Tehnic, o dronă poate ajuta foarte mult. Dronele se pot dezvolta și pe partea de căutare și salvare. Nu trebuie să ridici un avion sau un elicopter ca să poți să verifici zona, inclusiv cu partea termică, pe care un avion nu o are. Cu partea termică poți găsi și noaptea", a arătat Octavian Isăilă.

Întrebat de corespondentul AGERPRES care este cea mai mare problemă în ce privește detectarea pilotului și a planorului, Octavian Isăilă a explicat că suprafața este foarte mare și aparatul ușor. El a spus că dacă aparatul a aterizat printre crengile copacilor, atunci poate fi găsit doar de echipele de salvare care caută la sol.

Articolul continuă după reclamă

"Acum este destul de dificil. Aria e foarte mare și dacă a aterizat în pădure. Dacă e printre copaci, jos, a ajuns mai jos de coroana copacilor, la ora aceasta nu îl mai găsești decât terestru", a spus Octavian Isăilă.

Potrivit acestuia, drona specială cu cameră termică folosită în căutarea pilotului este folosită de obicei de proprietarul ei în supravegherea câmpurilor cu panouri fotovoltaice, pentru a detecta panourile defecte.

Isăilă spune că se poate construi o dronă și mai performantă, care să caute modele, așa-numite pattern-uri, pentru a găsi o persoană.

"S-ar putea construi o dronă care să recunoască pattern-uri, adică modele, pe partea de căutare și salvare. Practic, poate căuta forme. Asta se poate construi. Îi dai drumul până găsește modelul. La 5-6 ore de zbor poate să caute pe suprafețe destul de mari. Dacă aveai acum 5-6 drone să le pui să scaneze, operațiunile s-ar fi derulat mult mai repede", este de părere Octavian Isăilă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Ştiri sociale » Specialist în drone: Pilotul dispărut a fost căutat cu o dronă specială, cu cameră termică și zoom