Hotelierii de pe litoral se plâng de startul slab de sezon
Hotelurile şi terasele de pe litoral îşi numără pierderile după minivacanţa de Paşte şi 1 Mai. De avalanşa de turişti care era aşteptată în această perioadă la mare a avut parte doar zona exclusivistă din nordul staţiunii Mamaia, care a înregistrat profituri record.
Hotelurile şi terasele de pe litoral îşi numără pierderile după minivacanţa de Paşte şi 1 Mai. De avalanşa de turişti care era aşteptată în această perioadă la mare a avut parte doar zona exclusivistă din nordul staţiunii Mamaia, care a înregistrat profituri record. În rest, hotelierii au redus din mers preţurile, pentru a atrage clientela. Şi terasele au rămas cu marfa nevândută, iar patronii îşi fac deja griji că sezonul este compromis.
După petrecerile care au animat litoralul în ultima săptămână, a venit timpul bilanţului. Cât de profitabilă a fost de fapt minivacanţa de Paşte şi 1 Mai? Depinde pe cine întrebi.
Din 40.000 de turişti aşteptaţi, doar 29.000 au ajuns pe litoral
Managerul unui hotel de patru stele este de altă părere: "A fost cea mai slabă minivacanţă din ultimii 12 ani pe care i-am întâlnit cu acest specific de a sărbători 1 mai cu spectacol la mare".
40.000 de turişti erau aşteptaţi la mare. Datele arată, însă, că au ajuns acolo doar 29.000, iar cei mai mulţi au preferat zona exclusivistă din nordul staţiunii Mamaia. Chiar dacă preţurile sunt şi de zece ori mai mari decât în sud.
La Băile Felix, 80 la sută din locurile de cazare au fost ocupate
În schimb, în sudul staţiunii, gradul de ocupare a fost de 50 la sută, iar pe restul litoralului - sub 25 la sută. Şi terasele au rămas în pierdere.
De altfel, datele adunate de operatorii în turism arată că românii au preferat pensiunile de la ţară, în această minivacanţă. Şi staţiunile balneare au primit mai multă atenţie.
La Băile Felix, 80 la sută din locurile de cazare au fost cumpărate cu vouchere de vacanţă.
În total, românii care au mers în minicavanţă au cheltuit anul acesta 12 milioane şi jumătate de euro. Cu aproape 13 la sută mai mult ca anul trecut, când, însă, zilele de Paşte şi 1 Mai au picat la trei săptămâni distanţă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰