Antena Meniu Search
x

Străzile din România, aglomerate chiar înainte de 15 mai

Străzile din România s-au aglomerat chiar înainte de 15 mai, când este programată ieşirea din starea de urgenţă. Ne-o demonstrează cifrele adunate de Google, care încă de luna trecută a început să prezinte rapoarte în ceea ce priveşte mobilitatea populaţiei, în plină pandemie.

de Redactia Observator

la 12.05.2020, 15:41

Vezi și
  • Locuitorii din Suceava au ieşit mai mult din case.
  • Românii au mers mai mult şi la supermarket.

Cam cât de mult au început să circule românii înainte de ieşirea oficială din Starea de Urgenţă.

Începem cu datele adunate de Google în ceea ce priveşte ieşitul la mall-uri, restaurante, cafenele ori muzee şi vă spun că odată cu declararea stării de urgenţă traficul în astfel de locuri a scăzut cu 81 la sută, comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2019.

De săptămâna trecută, lucrurile s-au schimbat, deşi, ştim bine, astfel de locuri au încă uşile închise. Aplicaţiile Google ne arată însă că românii au avut căile lor şi au ajuns acolo cu 14 la sută mai mult faţă de martie.

Raportul mai arată că în ultimele zile am ieşit mai mult cu 16 la sută şi la supermarketuri ori la farmacii. De asemenea, românii s-au arătat mai deschişi şi în ceea ce priveşte utilizarea transportului în comun.

L-au folosit cu 11 la sută mai mult în mai, comparativ cu luna martie. În ceea ce priveşte mersul la locul de muncă, ştim deja că mulţi români au lucrat în ultima vreme de acasă. Aşa se face că în martie 2020, faţă de martie 2019, deplasarea spre joburi a scăzut cu 39 la sută în România.

De câteva zile procentul a crescut din nou, odată cu reluarea activităţii mai multor companii. Datele ne arată şi că bucureştenii au fost cei mai precauţi în ceea ce priveşte ieşitul din case.

La polul opus se află însă tocmai primul judeţ carantinat al ţării. Paradoxal, locuitorii din Suceava au circulat mai mult acum decât înainte de instituirea carantinei, ne arată raportul Google.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Străzile din România, aglomerate chiar înainte de 15 mai