Antena Meniu Search
x

Video Struţ în loc de miel pe masa de Paşte. La Sebeş, comenzile au explodat

Nicio masă de Paşte fără carne de miel! Cel puţin asta spune tradiţia. La Sebeş, în judeţul Alba, oamenii au însă alte preferinţe. Carnea de struţ este cea mai apreciată şi poate fi, cu uşurinţă, o alternativă sănătoasă pentru perioada sărbătorilor pascale. De altfel, comenzile au explodat în ultima perioadă.

de Redactia Observator

la 09.04.2021, 10:18

Vezi și
  • De Paşte, unii oamenii preferă să mănânce carne de struţ
  • Numărul comenzilor a crescut în ultima perioadă

La Sebeş, sunt mulţi oameni care, de Paşte, înlocuiesc tradiţionala carne de miel cu cea de struţ.

Marius Farcaşiu, administrator ferma de struţi: Au crescut foarte mult comenzile, mai ales acum în perioada de Paşti, neaşteptat. Primul lucru pe care îl are carnea de struţ şi nu o are mielul este lipsa grăsimii din textura ei.  

Numărul comenzilor a crescut în ultima perioadă

Comenzile de produse din carne de struţ sunt tot mai mari, iar cererile în online au explodat. Clienţii vin chiar la fermă pentru a ridica comanda. Preţul unui pachet cu preparate din carne de struţ de un kilogram şi jumătate ajunge până la 140 de lei.

Pe acelaşi subiect

''Se apropie Paştele, este carnea de struţ o alternativă la carnea de miel?

Da, cu siguranţă! Este mult mai sănătoasă şi mult mai uşor de preparat.''

''Ce aţi vrea să consumaţi acum în preajma sărbătorilor de Paşte din carne de struţ?

Nu ştiu, probabil o să facem o pulpă de struţ la cuptor.''

Struţii sunt păsări rezistente, care s-au adaptat foarte bine la condiţiile meteo de pe plaiurile mioritice, inclusiv la temperaturile negative. Ei sunt recunoscuţi ca fiind prietenoşi, dar devin agresivi când sunt în perioada de împerechere, iar atunci lovesc cu piciorul, nu cu ciocul, aşa cum se crede.

Anca Farcaşiu, reprezentant fermă de struţi: Carnea de struţ este o carne foarte sănătoasă şi în acelaşi timp foarte gustoasă. Faţă de restul cărnurilor, carnea de struţ conţine foarte puţin colesterol şi este foarte bogată în fier şi în omega 3, 6 şi 9.

Cum de sărbătorile pascale se înroşesc ouăle, au fost destui clienţi care au optat pentru cele de struţ. Un ou de struţ poate cântări chiar şi 2 kilograme şi, ca dimensiune, este echivalentul a 24 de ouă de găină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Struţ în loc de miel pe masa de Paşte. La Sebeş, comenzile au explodat