Studenţii se instalează în cămine, în aşteptarea anului universitar
Cu speranţe, emoţii şi - mai ales - încărcaţi cu bagaje, studenţii se întorc în cămine. Noul an universitar începe săptămâna viitoare, iar în camerele studenţeşti este forfotă. Bobocii şi-au adus de acasă aparate de gătit, mâncare, perdele, până şi jucării, să le mai aline dorul de părinţi.
Cu speranţe, emoţii şi - mai ales - încărcaţi cu bagaje, studenţii se întorc în cămine. Noul an universitar începe săptămâna viitoare, iar în camerele studenţeşti este forfotă. Bobocii şi-au adus de acasă aparate de gătit, mâncare, perdele, până şi jucării, să le mai aline dorul de părinţi. Tinerii care vin de peste Prut au planuri mari în România.
Lângă uşile autocarului, emoţiile îi copleşesc pe acesti tineri. De astăzi, locuiesc într-o altă ţară, departe de părinţi.
Ca să aibă norocul de partea ei, o tânără din Republica Moldova şi-a adus şi jucăria de pluş preferată.
O altă studentă, în primul an la economie, a gândit practic. În bagaj a pus şi un robot pentru gătit.
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Antrenează-ți creierul ca un campion: Cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Sesiunea...
- 14 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
În Galaţi, bobocii veniţi de peste Prut au găsit sprijin în colegii care sunt de câţiva ani la noi în ţară. Cu ajutorul unei organizaţii studenţeşti, şi-au redus considerabil cheltuielile pentru transport.
Mai multe autocare vor aduce în total peste 600 de studenţi basarabeni care au primit bursă la Universitatea Dunărea de Jos.
La Cluj-Napoca, astăzi, după ce au analizat camerele de cămin, abia igienizate, bobocii au făcut lista cu ce le mai trebuie de acasă.
Cheltuielile reduse, dar şi distracţia din campusurile studenţeşti îi determină pe cei mai mulţi tineri să aleagă cazarea în cămine.
Potrivit unui sondaj realizat de un site de imobiliare, mai bine de jumătate dintre cei care nu prind loc sau, pur şi simplu, preferă închirierea unui apartament, alocă un buget lunar, în medie, de până la 200 de euro de persoană. Doar 23% dintre ei pot da până la 300 de euro pentru cazarea într-un apartament.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰