Video STUDIU: Femeile care au multe prietene au şanse să nu dezvolte boli grave de-a lungul vieţii
Femeile care au multe prietene au şanse mult mai mari să nu dezvolte boli grave de-a lungul vieţii. Beneficii sunt şi pe plan profesional. Experţii au observat că doamnele care au au un cerc larg de prietene ajung mai uşor să ocupe funcţii de conducere. Deci inclusiv să câştige mai mulţi bani.
Deşi suntem obișnuiți să acordăm mai multă atenție relațiilor familiale sau de cuplu, prietenia joacă un rol foarte important în viaţa noastră. Mai ales în rândul femeilor.
"E mai uşor să vorbeşti cu o persoană apropiată de vârsta ta, şi îţi înţelege exact situaţia, ştie în ce mediu te învârţi, cu cine umbli, ce obiceiuri aveţi faţă de o persoană din familie care poate să fie o soră mai mare, un frate mai mare", spune Mari Cherciu.
"Ne ajută emoţional, ne ajută în ceea ce priveşte creşterea puterii de sine, a încrederii persoanale, nu neapărat să ne dea soluţia problemei noatre, ci doar să ne ajute să găsim în noi toate puterile pe care le avem în noi, să depăşim orice obstacol, ne ajută să facem schimb de experienţă", explică Gabriela Mihalache, psihoterapeut.
Prietenia între femei a ajuns subiect de studiu
Cel mai recent studiu arată că doamnele care au multe prietene sunt mai sănătoase. Femeile cu peste 10 prietene apropiate au şanse mai mari de a trece uşor peste o afecţiune medicală. La polul opus, femeile izolate social cu 64% mai multe şanse de a se îmbolnăvi de cancer.
"Femeia are nevoie să eilbereze emoţia, de asta şi vorbim noi mult. În momentul în care emoţia este negativă, frustrare, supărare, îngrijorare, frică, automat corpul nostru nu este într-o stare de echilibru. În momentul în care vorbesc, am o prietenă care poate prelua locul de terapeut, eu scot din mine acea îngrijoare, acea frică şi atunci tot corpul meu se echilibrază", spune Gabriela Mihalache, psihoterapeut.
Şi pe plan profesional, femeile cu un grup apropiat de prietene au doar de câştigat. Statisticile arată că au şanse mai mari de a ocupa funcţii de conducere şi de a câştiga mai bine.
"Ne ajută pentru că femeia are nevoie de siguranţă, atunci când suntem un grup de femei potenţăm această siguranţă şi automat creşte acest curaj de a face lucruri. Putem să visăm la joburi mai bune, să avem aspiraţii înalte, să preluăm chiar funcţii de conducere, să avem curajul să îndrăznim", spune Gabriela Mihalache, psihoterapeut.
Cel puțin unul din 10 europeni se simte singur, arată cel mai nou raport despre singurătate, descrisă ca fiind boala secolului. România se află printre țările cu cel mai mare procent.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰