Antena Meniu Search
x

Video Stufărişul de la Sic, locul unde buhaiul de baltă convieţuieşte cu egreta, cu stârcul de noapte sau piţigoiul de stuf

Ştiaţi că nu doar cei din Dobrogea se pot bucura de o Deltă? În inima Ardealului, mai exact în judeţul Cluj, găsim a doua cea mai mare întindere de stuf de la noi din ţară. Şi, cum primăvara este anotimpul perfect în care rezervaţia poate fi vizitată, vremea frumoasă de astăzi a umplut locul cu turişti dornici de relaxare în natură. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 11.04.2021, 21:40

Vezi și
  •  Stufărişul de la Sic este arie naturală protejată din anul 1974

Nu sunt imagini din Delta Dunării, ci din Cluj, de la Stufărişurile de la Sic, mai exact. Întinderi nesfârşite de stuf, foşnet de trestie uscată, orăcăitul broaştelor, zumzetul libelulelor sau cântecul pasarelelor… toate întregesc farmecul Deltei Transilvaniei, aşa cum o numesc localnicii.

Stufărișul de la Sic, rai pentru mai multe specii de animale

Cea mai bună şi relaxantă metodă de a descoperi rezervaţia este o plimbare la pas pe un ponton din lemn, lung de peste un kilometru, care duce până în mijlocul mării de stuf. Nu aveţi nevoie de mult noroc pentru ca pe traseu să vedeţi păsări rare sau nenumărate specii de animale de baltă.

Aici, ca în niciun alt loc, buhaiul de baltă convieţuieşte cu egretele, cu stârcul de noapte sau piţigoiul de stuf, pe o suprafaţă de aproximativ 550 de hectare. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dar chiar dacă natura a fost extrem de darnică cu acest loc, nepăsarea celor care l-ar putea valorifica la maximum ne arată că uneori nu merităm să avem astfel de frumuseţi. Stufărişul de la Sic este arie naturală protejată din anul 1974, iar în 2000 a devenit rezervaţie naturală de interes naţional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Stufărişul de la Sic, locul unde buhaiul de baltă convieţuieşte cu egreta, cu stârcul de noapte sau piţigoiul de stuf