Antena Meniu Search
x

Video Sute de cupluri din România au primit cadoul "suprem" de Revelion: și-au ţinut copiii în brațe pentru prima oară, în noaptea dintre ani

Noul An a venit cu cel mai frumos cadou pentru sute de cupluri: şi-au ţinut copiii în braţe şi au văzut focul de artificii de la fereastra maternităţii. Tradiţia spune că cei născuţi în prima zi a anului vor avea parte de noroc şi vor fi feriţi de farmece toată viaţa. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 01.01.2023, 20:40

Vezi și

La Maternitatea Odobescu din Timișoara au venit pe lume doi bebeluşi în noaptea de Revelion. Unul înainte de miezul nopții, iar altul în primele ore ale lui 2023. Milan Ștefan are 3.400 de grame şi e primul copil al familiei Milenovici. 

Carmen Milenovici, mamă: Unic, nu ştiu, nu se poate descrie în cuvinte.

Reporter: V-aţi asteptat să se întâmple chiar în noaptea dintre ani?

Carmen Milenovici, mamă: Nu, pe 9 trebuia să vină! 

Pe acelaşi subiect

La maternitatea Bega, o fetiţă s-a născut la ora 12 şi 45 de minute, iar la Bucureşti pare a fi tot anul fetelor. 

Mădălina Iacob, reporter Observator: La Spitalul Filantropia din Capitală s-au născut opt bebeluși înainte de Revelion. Ultimul a fost un băiat, cu doar câteva minute înainte de focul de artificii. Iar prima născută în acest an a fost o fetiță, care a obținut nota 10. Mai sunt așteptate pentru 1 ianuarie cel puțin cinci nașteri. 

Miron Furtună, şef garda Spitalul Filantropia: Foarte, foarte mulți părinți sunt luptători și românii își iubesc foarte mult copiii și își doresc foarte mulți copii. Suntem obișnuiți cu 5.000 de nașteri pe an. 

La Maternitatea Polizu, însă, a fost înregistrată doar o singură fetiţă după miezul nopţii. La Cantacuzino - niciun copil. 

Gabriel Saveliev, medic ginecolog Maternitatea Polizu: Conteaza cum e la nivel național. Se vede o ușoară scădere față de anii anteriori. 

Peste 130.000 de români îşi sărbătoresc ziua de naştere pe 1 ianuarie

Conform tradiţiei, se spune că anii în care se nasc mai multe fete sunt ani ai păcii.

Buldan Raluca, medic neonatolog: Copiii nascuti in aceasta perioada de sarbatori aduc o bucurie în plus familiilor, probabil ca unii dintre părinţi se gândesc să opteze pentru nume de sfinţi. 

Mai bine de 500 000 de români poartă numele de Vasile, Vasilica şi alte prenume derivate. Tradiţia spune că aceşti copii vor fi feriţi de înec şi ocoliţi de orice influenţă malefică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Sute de cupluri din România au primit cadoul "suprem" de Revelion: și-au ţinut copiii în brațe pentru prima oară, în noaptea dintre ani