Antena Meniu Search
x

Video Sute de kilograme de peşte, braconate în Delta Dunării. Pescarii aveau plasele pline, în zona protejată de lege

Poliţiştii au descoperit şi confiscat aproape 300 de kilograme de peşte şi 1.400 de metri de plase de pescuit din lacul Sinoe, o zonă protejată a Deltei Dunării. Agenţii încearcă să afle cui aparţin plasele, ca să formuleze acuzaţii de braconaj. Legea interzice pescuitul în zonele protejate până primăvara. 

de Redactia Observator

la 23.01.2023, 22:14

Vezi și

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă şi lucrători ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) au scos din zona strict protejată a lacului Sinoe peste 1.300 de metri de plase monofilament în care se aflau 337 de kilograme de peşte, a anunţat luni Garda de Coastă. Acţiunea poliţiştilor de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina s-a desfăşurat sâmbătă şi a avut drept scop prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.

Braconaj în Delta Dunării

"S-a constatat faptul că lungimea plasei este de 1.375 de metri şi este tip monofilament. Plasele descoperite conţineau 337 de kilograme peşte, diferite specii. Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră şi introduse în camera de corpuri delicte a instituţiei", a precizat Garda de Coastă. Poliţiştii de frontieră fac acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj piscicol şi încearcă să-i identifice pe autorii infracţiunii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Sute de kilograme de peşte, braconate în Delta Dunării. Pescarii aveau plasele pline, în zona protejată de lege