Antena Meniu Search
x

Sute de mii de oameni sunt izolaţi în județul Buzău

În Buzău, problemele nu s-au încheiat odată cu ridicarea codului roşu de viscol, emis în premieră pentru ţara noastră. Drumurile sunt îngropate în zăpadă şi sute de mii de oameni sunt izolaţi.

Vezi și

O gravidă care trebuia să nască prin cezariană a aşteptat aproape 24 de ore salvatorii şi s-a rugat pentru ca ea şi pruncul ei să ajungă, în siguranţă, pe mâinile medicilor.

Aproape opt mii de salvatori s-au luptat, în total, cu troienele, pentru a-i ajuta pe cei înzăpeziţi. Armata a intervenit cu militari şi TAB-uri şi le-a dus oamenilor provizii.

Oamenii se îmbulzesc lângă maşinile armatei, pline cu provizii. E ca o luptă pentru supravieţuire, din care toţi vor să iasă învingători. Se calcă în picioare pentru o bucată de pâine şi un bidon cu apă.

Cincizeci de militari au împărţit, din cinci camioane, provizii localnicilor. În Sălciile, la fel ca în întregul judeţ de altfel, iarna a lovit cu putere.

"Am reuşit, cu greu, să ajungem în localitatea Sălciile, o comună în care absolut nimeni nu a ajuns, până în acest moment. În afară de aceste utilaje de deszăpezire pe care le au autorităţile locale, absolut nimeni nu a răzbit până acum, aici", spun autorităţile.

Situaţia e la fel de dramatică şi în localitatea Smeeni. Acolo, zăpada a ajuns, deja, până la acoperişurile caselor.

"E gata să mă acopere de tot. Nu ştiu încotro să o iau. Nu mai pot. Sunt bătrân. Are trei metri, uitaţi. Până mâine dimineaţă cred că se face până la acoperiş. Dacă nu vine să mă salveze şi pe mine autorităţile, de la primărie, de unde o fi, nu mai pot", spune un bătrân, disperat.

Autorităţile abia dacă mai fac faţă situaţiei şi au cerut ajutoare din celelalte judeţe. Şase utilaje de deszăpezire din Gorj au ajuns, în cursul nopţii, în Buzău.

Familia unei gravide din localitatea Robeasca a cerut disperată ajutorul autorităţilor, în momentul în care femeia a început să se simtă rău. Oamenii au aşteptat mai bine de 24 de ore salvatorii, care şi-au făcut drum cu greu prin zăpada înaltă.

"Pentru cazul de la Robeasca am luat legătura cu pacienta, chiar a fost pusă în legătură cu un profesor de ginecologie având şi o moaşă lângă dânsa. Aici situaţia care ne pune contracronometru - sarcina este anormală. Trebuie cezariană.. ca să fie efectuată cezariana", a spus Raed Arafat.

Buzăul se află acum sub avertizare cod portocaliu de viscol. Vizibilitatea pe şosele este redusă, stratul de zăpadă depăşeşte 50 de centimetri, iar rafalele de vânt depăşesc 70 de kilometri pe oră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Sute de mii de oameni sunt izolaţi în județul Buzău