Video Tabără în vârf de munte pentru studenţii de la Medicină. Acordarea ajutorului de urgenţă se învaţă în mijlocul stâncilor
Zeci de studenţi la medicină au lăsat amfiteatrele de la oraş şi au ajuns în creierii munţilor. Vor învăţa aici ce înseamnă o intervenţie de urgenţă în condiţii de teren accidentat. Salvamontiştii le-au explicat deja cum se transportă o victimă cu ajutorul corzilor şi ce înseamnă deplasarea printre stânci.
30 de studenţi la medicină iau parte la tabăra M.A.S.H., din staţiunea montană Padiş. Vor învăţa aici ce înseamnă o intervenţie de urgenţă, pe un teren dificil. Profesori sunt salvamontiştii. Pentru început, le-au arătat cum se transportă un pacient accidentat în vârf de munte.
Tinerii s-au convins că acele cunoştinţe pot însemna diferenţa dintre viaţă şi moarte. "Inevitabil pregătirea este mult mai dificilă aici faţă de pregătirea noastră pe care o avem pentru asfalt", a spus o studentă.
Studenţii exersează acordarea ajutorului de urgenţă
30 de lectori şi voluntari ai Salvamontului vor ţine prelegerile din mijlocul naturii. "Noi ceea ce facem aici este să îi trecem de zona de confort, să le întindem nervii evident şi limitele fizice", a povestit Attila Szantovan - Salvamont Salvaspeo.
Tabăra M.A.S.H a fost denumită aşa după serialul de succes care prezenta viaţa medicilor americani prinşi în războiul din Coreea. Este organizată de 20 de ani, iar taxa de participare este de 450 de lei pentru fiecare cursant.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰