Antena Meniu Search
x

Video Tabără în vârf de munte pentru studenţii de la Medicină. Acordarea ajutorului de urgenţă se învaţă în mijlocul stâncilor

Zeci de studenţi la medicină au lăsat amfiteatrele de la oraş şi au ajuns în creierii munţilor. Vor învăţa aici ce înseamnă o intervenţie de urgenţă în condiţii de teren accidentat. Salvamontiştii le-au explicat deja cum se transportă o victimă cu ajutorul corzilor şi ce înseamnă deplasarea printre stânci.

de Redactia Observator

la 08.08.2021, 09:04

Vezi și

30 de studenţi la medicină iau parte la tabăra M.A.S.H., din staţiunea montană Padiş. Vor învăţa aici ce înseamnă o intervenţie de urgenţă, pe un teren dificil.  Profesori sunt salvamontiştii. Pentru început, le-au arătat cum se transportă un pacient accidentat în vârf de munte. 

Tinerii s-au convins că acele cunoştinţe pot însemna diferenţa dintre viaţă şi moarte. "Inevitabil pregătirea este mult mai dificilă aici faţă de pregătirea noastră pe care o avem pentru asfalt", a spus o studentă. 

Studenţii exersează acordarea ajutorului de urgenţă

30 de lectori şi voluntari ai Salvamontului vor ţine prelegerile din mijlocul naturii. "Noi ceea ce facem aici este să îi trecem de zona de confort, să le întindem nervii evident şi limitele fizice", a povestit Attila Szantovan - Salvamont Salvaspeo.

Tabăra M.A.S.H a fost denumită aşa după serialul de succes care prezenta viaţa medicilor americani prinşi în războiul din Coreea. Este organizată de 20 de ani, iar taxa de participare este de 450 de lei pentru fiecare cursant.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Tabără în vârf de munte pentru studenţii de la Medicină. Acordarea ajutorului de urgenţă se învaţă în mijlocul stâncilor