Tainele DEOCHIULUI. Cine DEOACHE și cum poți scăpa de DURERILE INSUPORTABILE
Ți se întâmplă adesea să mergi la o întâlnire și să te întorci cu o durere de cap? E o durere tipică ce îți apasă tâmplele, te face să te simți amețit și lipsit de putere
Ți se întâmplă adesea să mergi la o întâlnire și să te întorci cu o durere de cap? E o durere tipică ce îți apasă tâmplele, te face să te simți amețit și lipsit de putere
Există o mare probabilitate să fi fost deochiat(ă). Dacă cunoști persoane mai în vârstă, atunci ele îți vor administra tratamentul contra deochi.
Credința în deochi a apărut din timpuri străvechi în tot spațiul mediteraneean. În Grecia, în Turcia, în Spania și Italia, în țările Orientului Mijlociu, teama de o privire malefică este atât de răspândită, încât a dat naștere unui folclor întreg, cu pornire de la legende și explicații paranormale și până la tratamente preventive ori curative, cu gesturi și obiecte protectoare, descântece și vrăji cu tăciuni aprinși.
Cine pe cine deoache?
Chiar dacă mulți se pot naște cu „darul” deochiului, superstiția populară atribuie acest dar în special categoriilor de persoane care au puterea de a face rău altora dintr-o singură privire. În acest sens, cei mai primejdioși sunt socotiți: oamenii invidioși, oamenii care laudă copiii, persoanele cu ochi verzi ori albaștri, femeile fără copii.
Cum să ne apărăm?
Printre cele mai populare metode de prevenire a deochiului se numără: gesturile protectoare, protecții verbale, scuiparea celui lăudat, purtarea unor obiecte protectoare (amuletă, potcoavă), descântece, rugăciuni.
În România, ca și în Grecia, căscatul celui care descântă este un semn sigur că e vorba despre un deochi la mijloc. Dincolo de superstiție, este probabil să existe o realitate încă necunoscută și nedovedită.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰