Antena Meniu Search
x

Un tânăr din Baia Mare a construit din sticlă Colosseumul din Roma

Patru ani şi 190.000 de sticle pentru o lucrare unicat. Un tânăr din Baia Mare a construit varianta din sticlă a Colosseumului din Roma. Lucrarea va fi scoasă la licitaţie, iar banii obţinuţi vor fi donaţi unei case de copii.

de Redactia Observator

la 15.10.2020, 11:10

Vezi și
  • Va fi scoasă la licitaţie, preţul de pornire fiind de 800 de mii de euro.
  • Banii vor merge către un centru de plasament. 

În urmă cu puţin peste patru ani, Alexandru se apuca de lucru la ce avea să devină în timp o lucrare de artă unicat. Colloseumul din sticlă a adunat aproximativ 140 de metri pătrați de material brut și peste 190.000 de sticle.

Alexandru Bonea, artist: Prima zi când am reînceput, am avut ceva emoţii, dar când am văzut totul terminat, m am văzut împlinit

Are 34 de ani şi a crescut într-o casă de tip familial în Satu Mare. Şi-a descoperit latura artistică când a ajuns în Maramureş, la Mănăstirea Prislop.

Alexandru Bonea, artist: Am fost la o mănăstire şi preotul m a trimis la un curs mozaic şi când m am întors înapoi, am refăcut ceva planşe de mozaic şi mi a venit o idee să fac macheta mănăstirii Prislop.

Acum are şi un asociat care îl ajută în tot ceea ce creează.

Daniel Zaharie, asociat: Cu toate că am văzut o aproape zilnic ori de câte ori o privesc, văd o operă frumoasă, văd o bucata din creaţia pe care Dumnezeu a pus-o în Alex, văd o minune.

Pentru fiecare gest pe care îl face există o tehnică.

Lucrarea cu o înălţime de 76 de centimetri şi o greutate de aproximativ 700 de kilograme va fi scoasă la licitaţie, preţul de pornire fiind de 800 de mii de euro. Banii vor merge către un centru de plasament. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un tânăr din Baia Mare a construit din sticlă Colosseumul din Roma