Antena Meniu Search
x
LIVE

Un tânăr din Baia Mare a construit din sticlă Colosseumul din Roma

Patru ani şi 190.000 de sticle pentru o lucrare unicat. Un tânăr din Baia Mare a construit varianta din sticlă a Colosseumului din Roma. Lucrarea va fi scoasă la licitaţie, iar banii obţinuţi vor fi donaţi unei case de copii.

De Redactia Observator la 15.10.2020, 11:10
Vezi și
  • Va fi scoasă la licitaţie, preţul de pornire fiind de 800 de mii de euro.
  • Banii vor merge către un centru de plasament. 

În urmă cu puţin peste patru ani, Alexandru se apuca de lucru la ce avea să devină în timp o lucrare de artă unicat. Colloseumul din sticlă a adunat aproximativ 140 de metri pătrați de material brut și peste 190.000 de sticle.

Alexandru Bonea, artist: Prima zi când am reînceput, am avut ceva emoţii, dar când am văzut totul terminat, m am văzut împlinit

Are 34 de ani şi a crescut într-o casă de tip familial în Satu Mare. Şi-a descoperit latura artistică când a ajuns în Maramureş, la Mănăstirea Prislop.

Alexandru Bonea, artist: Am fost la o mănăstire şi preotul m a trimis la un curs mozaic şi când m am întors înapoi, am refăcut ceva planşe de mozaic şi mi a venit o idee să fac macheta mănăstirii Prislop.

Acum are şi un asociat care îl ajută în tot ceea ce creează.

Daniel Zaharie, asociat: Cu toate că am văzut o aproape zilnic ori de câte ori o privesc, văd o operă frumoasă, văd o bucata din creaţia pe care Dumnezeu a pus-o în Alex, văd o minune.

Pentru fiecare gest pe care îl face există o tehnică.

Lucrarea cu o înălţime de 76 de centimetri şi o greutate de aproximativ 700 de kilograme va fi scoasă la licitaţie, preţul de pornire fiind de 800 de mii de euro. Banii vor merge către un centru de plasament. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Un tânăr din Baia Mare a construit din sticlă Colosseumul din Roma