Un tânăr din Bihor a reuşit să-şi facă o fabrică de suc de mere, cu bani din fonduri europene
Sucul de mere este un aliat de nădejde mai ales acum, în prag de primăvară. Fie că este simplu sau combinat cu suc de cătină sau sfeclă, acesta ajută la creşterea imunităţii. Cu o condiţie: să fie sută la sută natural şi din mere româneşti.
Sucul de mere este un aliat de nădejde mai ales acum, în prag de primăvară. Fie că este simplu sau combinat cu suc de cătină sau sfeclă, acesta ajută la creşterea imunităţii. Cu o condiţie: să fie sută la sută natural şi din mere româneşti. Aşa ceva se face într-o mică fabrică din Bihor şi, pentru că propietarul ei nu a fixat preţuri aberante, a intrat pe profit în foarte scurt timp.
Sucul de mere nu este doar bun la gust, este şi foarte sănătos. Mai ales dacă este făcut din mere naturale, neceruite şi netratate, adică exact fructele pe care cei mai mulţi dintre noi le găsim doar la piaţă.
În fabrică, merele sunt spălate, tăiate şi presate, iar ce este mai bun din ele ajunge în cutie şi apoi în pahar.
Şi cum anul acesta preţul merelor româneşti a fost foarte mic, doar 55 de bani pe kilogram, fabricile care produc suc natural de mere au un profit frumos. Profitul pentru sănătate al celor care beau zilnic suc de mere este însă mult mai mare.
Sucul natural de mere obţinut prin presare nu trebuie să conţină zahăr sau îndulcitori.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰