Antena Meniu Search
x

Video Târgurile cu produse speciale din Târgu Mureş şi Oradea au avut mare succes la public

Creveţi, scoici şi alte delicii mediteraneene sau baclavale cu nucă, fistic, miere ori ciocolată, au fost doar câteva dintre produsele după care au alergat cei care au mers la târgurile de bunătăţi din Târgu Mureş şi Oradea. Clienţii s-au lins pe degete, în timp ce comercianţii şi-au frecat mâinile de bucurie.

de Redactia Observator

la 05.06.2021, 09:00

Vezi și
  • Deliciile mediteraneene au fost extrem de căutate la târgurile cu produse speciale din Târgu Mureş şi Oradea.

Primul weekend al verii a adus la Târgu Mureş un târg cu produse speciale, venite din toate colţurile ţării.

Izsabella Gyarmati, organizator târg: În acest weekend se va desfăşura târgul mureşenilor. Sunt în jur de 30 de standuri. Expozanţi, meşteşugari, producători locali, artizani.

Încă din prima zi a târgului, cele mai căutate standuri au fost cele cu dulciuri. Cum vremea a ţinut cu ei, mureşenii s-au îngrămădit la cumpărături: "Batoane de casă cu vişine, cireşe, merişoare, dublă napolitană. Avem fondante cum erau mai de mult. Avem polen, căpăceală, miere cu nucă, miere polifloră, de rapiţă, de salcâm şi un amestec de miere polifloră şi polen care este foarte bun pentru imunitate".

Şi când vorbim de o ispită dulce nu avem cum să nu ne gândim la delicatesele turceşti: "Avem baclava cu ciocolată făcută în casă, baclava cu nucă şi fistic, baclava cu vişine".

Pe acelaşi subiect

Bunătăţile mediteraneene, cele mai căutate la târgul din Oradea

Şi bihorenii au dat năvală în târguri. Acolo, baclavaua a fost făcută după o reţetă specială: "Avem baclava cu sirop din lapte. V-o şi prezentăm. Este o baclava, uitaţi, după cum se vede, foarte specială. Este produsă doar de noi".

Pe lângă acestea, creveţii şi caracatiţele ca-n Grecia şi paella ca în Spania au fost cele mai cumpărate produse. Bunătăţile mediteraneene i-au dus pe oameni cu gândul la concedii: "Tentaculele sunt cele mai vândute la noi, apoi paella şi aceste scoici. Carnea de scoici. Astea sunt cele mai vândute".

Preţurile nu i-au speriat pe clienţi, care au plătit de la 25 până la 35 de lei pentru o porţie de scoici sau creveţi: "Am cumpărat nişte paella şi o porţie de tentacule de caracatiţă. Am mai încercat asta în trecut şi mi-a plăcut foarte mult. Seamănă cu gustul din concediu, dar tot la mare sunt fructele alea de mare originale".

Astăzi, în Parcul 1 Decembrie, va fi organizat un eveniment sportiv, iar standurile vor fi închise. Dar cine vrea să mănânce astfel de bunătăţi o poate face mâine, de dimineaţă până seara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Târgurile cu produse speciale din Târgu Mureş şi Oradea au avut mare succes la public