Antena Meniu Search
x

Video Tarifele practicate de platformele de ridesharing explodează pe vreme rea. Ce presupune ”tariful dinamic”

Vremea rea scumpeşte călătoriile prin oraş şi mâncarea comandată acasă. Atunci când ninge sau plouă tariful este unul dinamic şi putem ajunge să plătim chiar şi de trei ori mai mult. Când ninge sunt cel puţin două probleme în Bucureşti: să găseşti un taxi şi să ai bani să-l plăteşti.

de Redactia Observator

la 09.12.2020, 22:11

Vezi și

Tarifele practicate de platformele de ridesharing explodează pe vreme rea. La anumite ore, sunt duble sau triple.

Spre exemplu, în această dimineată o cursă din Militari Residence până în Pipera costa 70 de lei pe una dintre aplicaţiile de ridesharing. 80 de lei pe alta. În mod normal, cursa nu costă mai mult de 35 de lei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reprezentanţii companiilor de ridesharing explică pentru Observator că: "Tarifele dinamice sunt rezultatul unui mecanism prin care compania se asigură că există cât mai mulți șoferi disponibili atunci când cererea depășește oferta într-o anumită zonă". 

De asemenea, ”situațiile în care tarifele cresc foarte mult sunt rare, pe intervale scurte de timp și doar în zonele foarte aglomerate".

Taxa de vreme rea ajunge în bonusul curierilor

În această perioadă şi firmele ce livrează mâncare la domiciliu au o taxă de vreme rea.

Victor Răcariu, manager Glovo: ”Taxa de vreme rea nu e o chestie prin care vrem sa profitam de clienți. Ce se întâmpla de fapt?! Atunci când e vreme rea creștem destul de mult bonusul curierilor și ca sa compensam anumite costuri”.

Spre exemplu, în cazul unei comenzi de 30 de lei, plătim o taxă de livrare la domiciliu de 6 lei. Încă o taxă suplimentară de 4 lei, pentru că produsele comandate nu depăşesc 45 de lei - pragul de la care livrarea este gratuită. Dar şi un tarif de vreme rea de aproape 3 lei numit "bad weather surcharge". Un cost suplimentar de 13 lei.

Adrian Negrescu: ”Sunt practici comerciale importate din occident, pe care livratorii le vor extinde in perioada urmatoare. De fiecare data cand incepe putin sa ploua sau cand apare o ninsoare traficul se blochează și este dificil ca livratorii sa isi onoreze comenzile la timp. De aici și consum mai mare de carburanti și întârzierile care țin de livrarea produselor”.

Peste jumătate dintre români comandă alimente și băuturi săptămânal, bilunar sau lunar, scris 2 iar aproape 8% fac comenzi de două-trei ori pe săptămână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Tarifele practicate de platformele de ridesharing explodează pe vreme rea. Ce presupune ”tariful dinamic”