Antena Meniu Search
x

Administratorul terasei din Eforie amendată pentru sârba încinsă de turiști: Ne spun „lasă-mă, domne, în pace cu distanțarea, că nu există nimic”

Patronul terasei Dalia din Eforie Nord a fost amendat cu 5.000 de lei, după ce mai multe persoane au dansat sârba lângă localul respectiv, care asigura muzica. Operatorul plajei a dat vina pe turiști pentru nerespectarea măsurilor.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 25.07.2020, 16:46

Administrator de plaja din Eforie Nord, despre comportamentul turiștilor Vezi și
  • Oamenii legii îi sfătuiesc totuși pe operatorii economici să nu încurajeze comportamentul turiştilor care uită să respecte măsurile de distanţare fizică

Scena din seara zilei de vineri a fost filmată de o persoană care a asistat la dansul încins de turiști. Polițiștii s-au seiszat, au identificat terasa care apare în imagini şi au amendat conducerea, inclusiv pentru că nu a asigurat distanțarea oamenilor de pe plajă.

Urmare a imaginilor apărute în spaţiul public cu privire la nerespectarea cadrului legislativ circumscris stării de alertă în staţiunea Eforie Nord, precizăm faptul că poliţiştii au identificat terasa în cauză şi au aplicat operatorului economic o sancţiune contravenţională, în valoare de 5.000 de lei, pentru neluarea măsurilor de prevenire şi limitare a infectării cu virusul Covid-19, conform Legii 55/2020”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa. 

Poliția a dat amendă terasei din Eforie, dar pe oameni nu i-a distanțat

Operatorul plajei spune însă că după ce i s-a dat amendă, poliția nu s-a preocupat și de distanțarea oamenilor de pe plajă. 

Nu! Nu le-a făcut nimic. Noi le spunem că nu au voie să miște sezlongurile, dar nu poți să te iei cu ei, dacă poliția nu stă aici”, a explicat acesta.

El mai spune că singura modalitate ca regulile să fie respectate este ca turiștii să facă acest lucru de bună voie.

Soluția e cu turiștii, dar dacă turiștii nu înțeleg.... Ei sunt de vină, nu suntem noi. Noi le aranjăm în fiecare dimineață sezlongurile la 2 metri, dar ei vin, le mută, le schimbă poziția. Oamenii legii nu vin să verifice plaja. Noi le spunem „vedeți că v-ați apropiat prea mult” și ei ne spun „lasă-mă, domne, în pace cu distanțarea, că nu există nimic”. Avem aceeași discuție cu toată lumea

Autoritățile fac apel la turiști pentru respectarea regulilor

Oamenii legii îi sfătuiesc totuși pe operatorii economici să nu încurajeze comportamentul turiştilor care uită să respecte măsurile de distanţare fizică.

Pe această cale, poliţiştii îi sfătuiesc pe operatorii economici să nu încurajeze comportamentul turiştilor care, din dorinţa de a se distra, uită să respecte măsurile de distanţare fizică. Reamintim turiştilor că au datoria de a conştientiza riscul la care se expun pe ei înşişi, dar şi pe cei din jur, prin nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară şi a normele de protecţie împotriva răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus”, au mai afirmat reprezentanţii IPJ Constanţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Administratorul terasei din Eforie amendată pentru sârba încinsă de turiști: Ne spun „lasă-mă, domne, în pace cu distanțarea, că nu există nimic”