Antena Meniu Search
x

Video Tinerii din centrele sociale, vaccinaţi cu prioritate: Toţi sunt deschişi şi dornici să se întoarcă la viaţa dinainte de Covid

Fără emoţii şi cu toată încrederea. Aşa a mers la vaccin unul dintre cei mai tineri români, o liceancă de 16 ani dintr-un centru social din Iaşi. Alţi 30 de colegi ai fetei au primit serul cu speranţa că vor reveni cât mai repede la viaţa de dinainte de pandemie. La polul opus, sunt angajaţii de la Protecţia Copilului, convinşi doar pe jumătate să se imunizeze.

de Redactia Observator

la 22.01.2021, 20:33

Vezi și
  • Dor de viaţa de dinainte
  • Tinerii, deschişi la vaccinare

Smărăndița are 16 ani. Astăzi a fost prima tânără de la centrul social Bucium care a primit vaccinul anti-COVID. Plină de speranţă, fără emoţii, liceanca nu a avut niciun moment de îndoială.

„Trebuie să fii bine informat. Dacă iei de pe nişte site uri nişte informaţii false, e logic că o să te sperii şi o să crezi toate nimicurile”.

Pentru că este minoră, Smărăndiţa a avut nevoie de acordul mamei pentru a se imuniza.

“Am fost de acord din prima. Şi ea a spus, mămică, e bine. Mai ales că ea expusă la şcoală, merge cu colegii prin oraş”.

Dor de viaţa de dinainte

Centrul de servicii sociale Bucium are 82 de beneficiari. Dintre ei, 32 se încadrează pentru vaccinare, restul sunt prea mici. La fel ca Smărăndiţa, nu a fost nevoie să fie convinşi. Tuturor le e dor de viaţa de dinainte de pandemie.

Andreea Horodescu, directoarea centrului: „Sunt dornici să aibă o viaţă normală, să nu mai aibă atâtea restricţii, vor să meargă la şcoală, vor să se întâlnească cu prietenii şi vor să scape de această testare la două săptămâni pe care ei sunt obligaţi să o facă”.

Tinerii, deschişi la vaccinare

Vlad Angheluş are 20 de ani şi este student în anul II la informatică. Din martie, toate cursurile au trecut în online. Vrea înapoi la facultate şi visează la serile studenţeşti cu prietenii.

„Nu am emoţii, am încredere. Să am un sentiment de siguranţă aşa. Să nu mai stai cu emoţii că te îmbolnăveşti, că îi îmbolnăveşti pe ai tăi, pe cei dragi. Măcar anul III să mă întorc la facultate. Să simt şi eu că sunt student”.

Asistentele şi medicul care au ajuns la centrul social au fost întâmpinaţi de un afiş pe care tinerii au scris...mulţumesc. Au primit, în schimb, încurajări şi un vaccin făcut cu mână uşoară.

Dacă tinerii s-au înscris entuziaşti la vaccinare, angajaţii DGASPC au fost pe jumătate sceptici...

Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iaşi: Din 860 de beneficiari, în jur de 700 doresc să se vaccineze. În jur de 52 la sută din angajaţii DGASPC au făcut vaccinul”.

De la începutul pandemiei, centrele sociale din întreaga lumea au fost cele mai afectate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Tinerii din centrele sociale, vaccinaţi cu prioritate: Toţi sunt deschişi şi dornici să se întoarcă la viaţa dinainte de Covid