Antena Meniu Search
x

Tot mai multi comercianti de metale pretioase vand in loc de aur, cupru si alte aliaje ieftine

Cei mai multi comercianti vand in loc de aur, cupru si alte aliaje ieftine! Nu numai la piata, ci si in magazine cu pretentii.

Vezi și

Vanzatorii lacomi isi umplu astfel buzunarele, iar clientii naivi se aleg doar cu niste tinichele stralucitoare. Reporterii Observator au descoperit cum functioneaza mafia aurului intr-un material filmat cu o camera ascunsa.

Vanzatoarea din imagini spune ca foloseste doar metal pretios de cea mai buna calitate si ca bijuterii ca la ea nu gasesti in toata tara. Femeia insista ca vinde la preturi foarte bune aur, argint si pietre pretioase.

Bijuteriile le face in atelierul propriu, iar singura garantie oferita clientilor este cuvantul ei de negustor cinstit.

70 de lei cere pe un inel din argint de aproape opt grame. Cand vine vorba despre aur, preturile variaza intre 60 si 100 de lei pe gram, in functie numarul de karate.

Dupa ce inelul a fost dus la analize, s-a descoperit ca nu este decat o tinichea. Bijuteria era fabricate din metal comun, alcatuit din cupru, zinc si staniu si era doar suflata cu argint.

Cum putini sunt cei care-si expertizeaza bijuteriile-chilipir, negustorii mincinosi fac afaceri pe naivitatea clientilor si musterii se gasesc din plin.

In fiecare an, piata neagra a metalelor asa zis pretioase ajunge la o valoare de 400 de milioane de euro.

Plumbul, cupruul sau chiar ipsosul sunt materialele cu care falsificatorii isi tripleaza profitul. In Romania, aproape 50% din piata de bijuterii este in mana unor astfel falsificatori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Tot mai multi comercianti de metale pretioase vand in loc de aur, cupru si alte aliaje ieftine