O țară îndurerată cere o schimbare
În ultima zi de doliu naţional, primii vinovaţi ai tragediei din Colectiv răspund pentru infernul care a luat 31 de vieţi
În ultima zi de doliu naţional, primii vinovaţi ai tragediei din Colectiv răspund pentru infernul care a luat 31 de vieţi. Unul dintre patronii clubului a fost reţinut. Ancheta prinde avânt nicio secundă prea târziu. Marşul Tăcerii începe să prindă glas, în stradă.
Mame, taţi, bunici, copii, toţi spun într-o singură voce că lucrurile nu mai pot să continue aşa. Vor o schimbare şi vor responsabilizare. România e solidară! Românii păstrează lumina şi memoria vii în locul tragediei.
Timp de două zile, România a jelit în tăcere alături de rudele victimelor tragediei din Colectiv. În a treia zi, când părinţii se pregătesc să-şi înmormânteze copiii, românii au dat glas durerii.
În faţa suferinţei şi revoltei, au venit să-şi ceară iertare tot salvatorii. Îndureraţi că nu au putut să facă mai mult. Să salveze mai multe vieţi. Iar elevii unui liceu din capitală şi-au însuşit misiunea de a strânge fonduri ca să ajute familiile îndurerate. Un mesaj de alinare a venit şi din partea bisericii. Biserica ortodoxă a oferit. asistenţă religioasă. În timp ce România se pregăteşte de cea mai dureroasă zi din ultimii 20 de ani, ancheta începe să ia avânt.
Acţionarii Clubului Colectiv - Costin Mincu, Alin Anastasescu şi Paul Gancea, sunt audiaţi din nou, de această dată în calitate de suspecţi pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă. Iar Anastasescu a fost reţinut. Cu toţii riscă până la 14 ani de închisoare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰