Antena Meniu Search
x

Video Tragedie evitată în ultima clipă: Salvat de o asistentă aflată pe plajă, în timp ce elicopterul nu a putut ateriza în apropiere. "Mi se pare că a fost întârziat tratamentul"

Alertă astăzi în tot sudul litoralului! Marea a fost agitată iar valurile au depăşit un metru. Chiar dacă a fost arborat steagul roşu, miile de turişti au ignorat interdicţia salvamarilor, iar unul dintre ei era să plătească acest lucru cu viaţa. Un bărbat din Neptun a fost scos din apă mai mult mort decât viu şi a fost resuscitat de o asistentă aflată în concediu până când a aterizat un elicopter SMURD.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 23.07.2021, 20:00

Vezi și

S-au derulat scene de groază sub ochii turiştilor astăzi pe plaja din Neptun. A fost o luptă contracronometru pentru salvarea unui bărbat de 65 de ani, scos din apă în ultimul moment. 

"Am văzut că ba îşi revena, iar nu mai putea să respire".  

Turistul a avut noroc. O româncă de pe plajă, asistentă în armata americană, i-a acordat primul ajutor. Karina Banaduc, asistentă: "Am văzut patru oameni că au scos un domn din apă şi m-am dus acolo. Nu avea puls. Am făcut compresiuni".  Imediat a fost chemat un elicopter Smurd care să îl transporte de urgenţă la spital. 

Plaja era însă plină de oameni. Secundele fac diferenţa între viaţă şi moarte într-o asemenea situaţia, iar elicopterul se învârtea să găsească un loc bun de aterizare. Plaja pe care se afla bărbatul este la doi paşi de vilele de protocol ale şefilor Parlamentului, Guvernului şi preşedintelui. O zonă securizată, fără acces. Aşa că aparatul de zbor a fost nevoit să aterizeze la 200 de metri depărtare de victimă.

Pe acelaşi subiect

Karina Banaduc, asistentă: "Nu au putut să aterizeze, am încercat să tragem şezlongurile tot ca să aterizeze aici, dar a fost prea mare apa. S-au dus acolo sus, departe. Mi se pare că a fost întârziat tratamentul". 

Lt. Eugen Fricosu - Inspectoratul General al Aviatiei (IGAV): "Plajele erau pline de persoane şi-a aterizat undeva la aproximativ 2oo m de locul incidentului. Nu s-a solicitat in niciun moment aterizarea într-o zonă anume unde ar fi trebuit sa ceara vreo permisiune". 

Tragedie evitată în ultima clipă

O tragedie evitată în ultima clipă. Bărbatul a supravieţuit şi este internat la spitalul din Constanţa. Sudul litoralului a fost toată ziua măturat de valuri mari de un metru iar scăldatul a fost interzis. Mulţi s-au simţit încrezători şi au intrat în apă, un lucru riscant atunci când 

marea este furioasă. 

"Vine un val puternic şi te răstoarnă. Ei au siguranţa colacului, cred că sunt în siguranţă. Le smuceşte colacul din mână un val şi ei rămân acolo. Nu e voie în apă, sunt valuri mari, e pericol", spun salvamarii.

Salvamar: "Este o situaţie înşelătoare, ai impresia ca esti pe saltea sau colac, ca eşti în siguranţă, dar vine un val si te răstoarnă".

Miile de turişti nu vor să piardă o zi de baie şi nu iau în serios avertismentele.

De la începutul acestui sezon, 2 persoane au murit, iar alte 19 au fost salvate în ultima clipă din valuri. 

Anul trecut, 28 de oameni s-au înecat pe litoral. Meteorologii spun că vântul se mai domoleşte în weekend, dar marea poate rămâne agitată pe timpul zilei. Aşa că salvamarii îi roagă pe turişti să fie atenţi şi să respecte indicaţiile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Tragedie evitată în ultima clipă: Salvat de o asistentă aflată pe plajă, în timp ce elicopterul nu a putut ateriza în apropiere. "Mi se pare că a fost întârziat tratamentul"