Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Tragedii în lanţ, în Moldova. Bebeluş de o lună mort după alăptare, medicii iau în calcul sindromul morții subite

Tragedie după tragedie, în Moldova. Un bebeluş de o lună a murit în Iaşi, iar medicii iau în calcul sindromul morții subite. Mai ales pentru că sugarul nu era bolnav şi fusese alăptat normal de dimineață.

de Redactia Observator

la 21.02.2021 , 20:04

Moarte subită a unui bebeluş de o lună, la Iaşi

Deocamdată s-a dispus efectuarea necropsiei pentru a afla cauza care a dus la moartea bebelușului de doar o lună.

Sindromul morții subite, care apare la copiii cu vârsta de până un an, ar fi una dintre ipoteze.

Vezi și

Din primele informații, părinții nu știau ca băieţelul să sufere de vreo altă boală și nici nu există urme de violență pe corpul lui.

Apelul la 112 a fost făcut în această dimineață, în jurul orei 9, de o vecină.  Asta după ce mama bebelușului a observat că acesta nu mai respira.

Femeia nu își explică ce a pățit micuţul, mai ales că dimineață îl alăptase și nu părea să fie ceva în neregulă.

Un elicopter SMURD a plecat de urgență la familia din localitatea ieșeană Slobozia Voinești, dar, deşi medicii au încercat să îl resusciteze, nu s-a mai putut face nimic

Din păcate, România rămâne ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare mortalitate în rândul copiilor cu vârsta până într-un an.

Poliţia a deschis o ancheta în acest caz.

Bebeluş de 6 luni legănat violent, până a murit

Multe întrebări fără răspuns în cazul morţii unui bebeluş de şase luni din Botoşani. Primele concluzii ale anchetei arată că fetiţa ar fi murit din cauza legănatului violent. Medicii vorbesc de sindromul copilului zgâlţâit.

La vârste fragede, mişcările bruşte ale capului pot provoca leziuni ale creierului. Mama se apără: de vină pentru moartea copilului ar fi, de fapt, iubitul ei.

Mama povesteşte că, de câteva zile, a observat că fetiţa respiră greu. A crezut că e răcită, aşa că i-a dat sirop de tuse. Iar în dimineaţa în care copilul nu dădea semne că se trezeşte, iubitul mamei a sunat la 112. Cadrele medicale de pe ambulanţă n-au mai putut decât să declare decesul. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Tragedii în lanţ, în Moldova. Bebeluş de o lună mort după alăptare, medicii iau în calcul sindromul morții subite