Antena Meniu Search
x

Cum poți transforma curtea casei într-o grădină fermecătoare

Unul dintre principalele avantaje ale locuitului la casă este că te poți bucura oricând de un timp petrecut în mijlocul naturii, la aer liber. În zilele cu vreme frumoasă, nimic nu este mai plăcut decât să ai un spațiu al tău în care să te relaxezi, departe de zgomot și aglomerație, să te bucuri de natură și să te deconectezi de la stresul cotidian.

de Redactia Observator

la 11.09.2019, 14:19

Cum poți transforma curtea casei într-o grădină fermecătoare
Construiește-ți propria oază de liniște în curte - Pixabay / Pexels

Unul dintre principalele avantaje ale locuitului la casă este că te poți bucura oricând de un timp petrecut în mijlocul naturii, la aer liber. În zilele cu vreme frumoasă, nimic nu este mai plăcut decât să ai un spațiu al tău în care să te relaxezi, departe de zgomot și aglomerație, să te bucuri de natură și să te deconectezi de la stresul cotidian. Iar curtea casei tale poate deveni spațiul perfect pentru a face acest lucru.

Cu puțină imaginație și efort, îți poți transforma curtea într-o grădină care să poată rivaliza cu cele pe care le vezi în revistele de amenajare exterioară. Nu te gândi însă că e nevoie să investești sume considerabile într-un astfel de proiect de amenajare. Este suficient să pui în aplicare câteva idei practice, simple și ieftine, dar pe care să le adaptezi spațiului tău:

Construiește-ți propria oază de liniște

Foișoarele de grădină au un farmec aparte. Aici este locul perfect pentru a te retrage într-o după-amiază leneșă, pentru a-ți savura cafeaua dimineața sau a-ți invita prietenii la un pahar de vin, într-o seară de weekend. Foișorul îți oferă un spațiu de relaxare aparte, de care te poți bucura chiar și atunci când afară plouă sau bate vântul, aflându-te la adăpost. Construirea unui foișor de grădină nu este o operațiune foarte complicată, astfel încât, cu puțină îndemânare și respectarea unor instrucțiuni, îți poți crea singur acest spațiu de relaxare, cu costuri minime. 

Creează un ambient intim

Unele dintre cele mai frumoase grădini de casă nu impresionează neapărat prin dispunerea spațiului sau prin diversitatea florilor și plantelor, ci prin modul în care sunt iluminate. Cu ajutorul luminii poți crea acea atmosferă intimă, de relaxare, la care ai visat dintotdeauna, chiar în curtea casei tale. Un proiector LED te poate ajuta să îți iluminezi inteligent grădina, fiind o soluție practică și de efect pentru orice proprietar de casă. Astfel, poți crea un ambient relaxant, în care să te simți oricând ca într-o terasă de vară.

Renovează prispa casei

Dacă îți place să îți petreci timpul liber afară, atunci o soluție pentru a te simți mai confortabil este să renovezi prispa casei sau să îți construiești propria terasă în apropiere de casă. O podea de lemn pe care să poți pune o masă și câteva scaune creează spațiul perfect în care să iei masa alături de familie sau prieteni și să te relaxezi în aer liber. Iar dacă îți place să faci un grătar în weekend, atunci acest spațiu îți poate economisi timp și efort, nemaifiind nevoit să intri până în bucătărie de fiecare dată când ai nevoie de ceva.

Crearea unei terase betonate poate fi mai dificilă și mai costisitoare, însă, având în vedere că aceasta este mai rezistentă în timp decât una de lemn, s-ar putea să fie o soluție de termen lung pe care să vrei să o iei în calcul. În ceea ce privește mobilierul, alege unul special conceput pentru exterior, astfel încât să nu alergi de fiecare dată când plouă să bagi în casă scaunele și masa.

Montează un proiector

Dacă vrei să urmărești meciuri sau seriale afară, nu este nevoie să ieși în oraș de fiecare dată și nici să scoți televizorul pe geam, în curte. În schimb, cu ajutorul unui proiector te poți asigura că ai suficientă vizibilitate, indiferent că vrei să urmărești meciuri din Champions League sau ultimul episod din serialul preferat. Poți proiecta imaginea fie pe peretele casei, fie pe o suprafață plană, albă, asta dacă nu vrei să investești din prima într-un ecran special creat pentru videoproiectoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cum poți transforma curtea casei într-o grădină fermecătoare