Antena Meniu Search
x

Trei asistente medicale făceau credite pe numele muribunzilor

Trei asistente medicale de la unitatea de primiri urgenţe au vânat bolnavii aflaţi într-o situaţie critică şi s-au folosit de identitatea acestora pentru a obţine credite de consum.

Vezi și

 Este scandal în Spitalul Judeţean din Buzău. Trei asistente medicale de la unitatea de primiri urgenţe au vânat bolnavii aflaţi într-o situaţie critică şi s-au folosit de identitatea acestora pentru a obţine credite de consum.

În numai cinci luni, 15 suspecţi au obţinut 130 de mii de lei din banii pensionarilor. Fiica unuia dintre pensionari este cea care a tras semnalul de alarmă. Poliţia a reţinut două dintre persoanele implicate în înşelătorie.

În mâinile a trei asistente de la unitatea de urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, adeverinţele bătrânilor ieşeau pe uşa din spate a legii. La capătul unui traseu complicat, prin canalele unei reţele de 15 persoane, acestea reieşeau la suprafaţă sub forma unor credite de consum.

Femeia s-a speriat şi a cerut ajutorul fiicei sale, care a anunţat poliţia. Odată intraţi pe fir, anchetatorii au depistat filiera prin care s-a obţinut creditul.

Singur, vulnerabil şi bolnav, bătrânul era ţinta perfectă pentru asistente. Ca el, mai sunt alţi 11 pensionari ale căror pretinse rude şi-au însuşit o sumă de 130 de mii de lei. Cele 15 persoane implicate sunt acuzate de înşelăciune, abuz în serviciu, fals în înscrisuri şi uz de fals.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Trei asistente medicale făceau credite pe numele muribunzilor