Antena Meniu Search
x

Trei morți și operații sistate în Institutul Marius Nasta

Un al treilea pacient a murit la Institutul Marius Nasta, din Bucureşti - infectat cu o bacterie contractată la Terapie Intensivă. Altul e în stare gravă, iar medicii au fost nevoiţi să oprească operaţiile şi să închidă secţia.

De Redactia Observator la 20.02.2019, 20:10
Vezi și

Un al treilea pacient a murit la Institutul Marius Nasta, din Bucureşti - infectat cu o bacterie contractată la Terapie Intensivă. Altul e în stare gravă, iar medicii au fost nevoiţi să oprească operaţiile şi să închidă secţia. Ei spun ca Institutul e muzeu, nu spital. Are peste o sută de ani şi trebuie reconstruit din temelii. Ministrul Sănătăţii a cerut echipei medicale proiecte pentru salvarea lui.

Ioan Cordoş, şeful Secţiei Chirurgie Toracică, Spitalul Marius Nasta: Băgaţi bani, dărâmaţi-l, faceţi unul nou si noi o să ne facem datoria cu aceeasi abnegaţie. Dar nu într-un closet. I-am spus doamnei ministru, un closet zugravit e tot un closet. Closet zugravit.

Cel mai important Institut din Bucureşti, care tratează cazurile pulmonare grave din toată ţara, şi-a închis blocul operator şi secţia de terapie intensivă din cauza bacteriilor. Trei oameni au murit, o persoană este infectată cu acinetobacter, iar pentru alţi doi pacienţi se aşteaptă rezultatele analizelor. Primele au arătat că e nevoie de măsuri urgente de dezinfecţie.

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta Bucureşti: Au fost niste probe neconforme, intr-adevar. La unul din angajati, la nivelul mainii, s-a depistat alt tip de germen.

Primul pacient care a decedat a fost transferat de la Institutul Matei Balş din Capitală. Deja infectat.

Ioan Cordoş, şeful Secţiei Chirurgie Toracică, Spitalul Marius Nasta: El a venit aici ca sa moara la noi! Si ca sa ne poata arata cu degetul ca aici e acinetobacter pe care l-au adus ei!

Toţi pacienţii care au decedat aveau boli pulmonare grave pentru care o intervenţie chirurgicală era ultima soluţie.

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta Bucureşti: Inca nu avem rezultalele de la analizele care s-au trimis la Cantacuzino. Exista riscul, cel putin teoretic in acest moment ca poate o parte din pacineti si-au transmis infectia de la unul la altul.

28 de pacienţi care urmau să fie operaţi au fost trimişi spre alte trei spitale din Capitală. În secţiile închise şi în saloane a început dezinfecţia. Medicii susţin că soluţia e un spital nou.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: Au fost alcoaţi bani pentru renovarea parţială a Institutului Marius Nasta, pe de altă parte, voi ştiţi eu nu sunt adepta cârpelilor de aceea am cerut proiecte.

Blocajul în care se află acum Institutul Marius Nasta din cauza bacteriilor ar fi putut fi evitat dacă spitalele din ţară care transferă aici pacienţi ar raporta corect şi la timp infecţiile.

Până în 2017, România a raportat de cinci ori mai puţine infecţii în spitale, decât alte ţări europene. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Trei morți și operații sistate în Institutul Marius Nasta