Antena Meniu Search
x

Un tren de călători şi unul de marfă au fost aproape de a se ciocni fontal, în apropiere de Arad

O catastrofă feroviară a fost evitată în ultima clipă. Un tren de călători şi unul de marfă au fost aproape de a se lovi fontal, aseară, în apropiere de Arad.

Vezi și

O catastrofă feroviară a fost evitată în ultima clipă. Un tren de călători şi unul de marfă au fost aproape de a se lovi fontal, aseară, în apropiere de Arad. Din primele investigaţii ale autorităţilor, reiese că mecanicul marfarului nu a oprit la un semafor şi a intrat pe aceeaşi linie pe care venea trenul cu pasageri. Când s-au văzut faţă în faţă, mecanicii au încercat să frâneze. S-au oprit la o distanţă extrem de mică.

Călătorii din cele opt vagoane ale trenului InterRegio au fost la un pas de moarte. 

Incidentul s-a întâmplat la 30 de kilometri de Arad, lângă Halta Păuliş. Mecanicul marfarului cu 40 de vagoane nu a văzut la timp semnalul roşu care îi interzicea trecerea. A rupt macazul şi a intrat pe o linie unde, din direcţia opusă, se apropia trenul Timişoara-Iaşi. Ambele locomotive au frânat brusc. S-au oprit la 200 de metri distanţă. 

Alexandru Samoilenco, revizor general CF Timişoara: "Datorită funcţionării perfecte a instalaţiilor aparţinând CNCFR din cale, precum şi a vigilenţei mecanicului de locomotivă de la trenul Interregio 1007-66 s-a evitat producerea unui accident feroviar care putea să aibă urmări grave."

Trenurile au rămas în câmp timp de două ore, până când reprezentanţii CFR au evaluat situaţia. Aşteptarea i-a revoltat pe călători. 

În acest caz, ancheta CFR Infrastructură este încă la început. O ciocnire frontală între două trenuri a avut loc în România, în 1968, lângă Gara Teiuş. 22 de oameni au murit atunci şi 70 au fost răniţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Un tren de călători şi unul de marfă au fost aproape de a se ciocni fontal, în apropiere de Arad