Antena Meniu Search
x

Zeci de trenuri afectate de deraierea marfarului în judeţul Olt

Am fost din nou la un pas de o catastrofă feroviară! Vagoanele unui tren au zburat pur şi simplu de pe şine, azi-noapte, în judeţul Olt. Vorbim despre un marfar, însă pe aceeaşi linie nereabilitată de peste un deceniu sute de călători sunt zilnic în pericol.

de Redactia Observator

la 17.02.2020, 21:02

Vezi și
  • Un tren de marfă a deraiat în judeţul Olt
  • Zeci de curse au fost afectate de acest incident

Am fost din nou la un pas de o catastrofă feroviară! Vagoanele unui tren au zburat pur şi simplu de pe şine, azi-noapte, în judeţul Olt. Vorbim despre un marfar, însă pe aceeaşi linie nereabilitată de peste un deceniu sute de călători sunt zilnic în pericol. De aproape 24 de ore, calea ferată Bucureşti-Craiova e complet blocată. 

15 din cele 37 de vagoane ale trenului plin cu cereale au sărit de pe şine între stațiile Fărcașele și Dragănești Olt. Unele s-au răsturnat, altele au rămas agăţate de restul garniturii, într-o vale. Incidentul s-a petrecut în timp ce trenul traversa un pod.

S-a întâmplat pe Magistrala 900, care leagă Timişoara de Capitală - linie pe care circulă şi trenurile de călători. O rută plină de pericole, pe care am găsit şine şubrede şi zeci de poduri şi podeţe ce stau să cadă. Deocamdată, nu se ştie de ce a deraiat marfarul care aparţine unei companii private. Accidentul a blocat toate trenurile dintre Bucureşti şi Craiova. 

Călătorii au ajuns în Bucureşti Nord şi cu patru ore întârziere.

Din cauza trenului de marfă deraiat, altele au fost redirecţionate pe rute ocolitoare. De aici şi întârzierile de sute de minute. De exemplu, două trenuri ce veneau din Arad spre Capitală au avut întârzieri de 130 şi 240 de minute. 

"Problema nu e întârzierea de 240 de minute, problema sunt şinele. Adică merge cu 10 kilometri pe oră. De la Braşov la Sinaia a avut o porţiune în care am mers cu 20 de kilometri pe oră". 

"Mai demult se mergea cu 50 de kilometri pe oră, dar acum se merge cu 30 de kilometri pe oră. Cred că de 10 ani n-au mai fost investiţii serioase".

Reparăm în fiecare an numai 16 kilometri de cale ferată, în timp ce 320 se deteriorează. Pe şinele şubrede doar între Bucureşti şi Timişoara sunt 170 de restricţii de viteză. 

"Întotdeauna se întâmplă chestia asta. Se întâmplă să fie întârzieri de 2-3 ore, 5, 10 ore, întotdeauna".

Iar întârzierile vor continua pe ruta blocată de marfarul deraiat. Magistrala ar putea fi deblocată abia mâine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Zeci de trenuri afectate de deraierea marfarului în judeţul Olt