Meniu LIVE
Search
x

Primul tren special cu muncitori a plecat spre Austria

Primul tren venit special să-i adune pe muncitorii români care vor lucra în Austria a pornit spre destinaţie, din Timişoara. Peste hotare, îi aşteaptă zeci de mii de vârstnici care au nevoie de îngrijire.

De Redactia Observator la 11.05.2020, 11:06
Vezi și
  • Primul tren special a pornit spre Austria.
  • Oamenii poartă măşti şi mănuşi pe durata călătoriei.

Călătoria se face cu respectarea distanţării sociale şi a măsurilor de protecţie. Când vor ajunge în Viena, vor fi testaţi pentru noul coronavirus. În toată ţara, în plină pandemie, zeci de români şi-au luat rămas bun de la familii şi au plecat la drum cu speranţa că vor reveni din străinătate cu bine.

Cu zeci de români în vagoane, primul tren special destinat muncitorilor sezonieri a pornit spre Austria.

74 de persoane din 18 judete vor calatori timp de zece ore pana la Viena. Trenul va opri doar de doua ori. In vama de la Curtici, dar si la granita cu Austria.

Oamenii poartă măşti şi mănuşi pe durata călătoriei. Iar în fiecare compartiment sunt doar trei persoane. Au urcat pe un culoar special. Înainte de îmbarcare au trecut şi testul temperaturii.

Au luat drumul străinătăţii cu speranţa că vor reveni acasă cu bine. Cei mai mulţi dintre ei au mai lucrat în Austria, iar acum fac schimb de tură. Românii vor rămâne o zi la Viena, unde vor fi testaţi pentru coronavirus. După primirea rezultatelor, drumul lor va continua spre alte localităţi.

În plină pandemie, austriecii au deschis graniţele pentru muncitorii din estul europei. 30.000 de vârstnici au nevoie de ajutor. Românii primesc 1400 de euro pe lună. Câştigul material vine cu un cost uriaş. Tunde a mai lucrat doi ani în Austria, ca îngrijitor pentru persoane în vârstă. Tânăra îşi vede părinții cel mai des în poze.

Peste câteva zile, un nou tren cu muncitori români va porni spre Austria. Apoi, aceste curse vor fi făcute regulat, câte una pe săptămână. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Primul tren special cu muncitori a plecat spre Austria