Antena Meniu Search
x

Mii de turişti s-au înghesuit în staţiunile montane, de Crăciun (Video)

A fost o zi plină de adrenalină, la munte. Mii de turişti au pus stăpânire pe crestele Bucegilor, unde au găsit un peisaj autentic de iarnă. Între turele ameţitoare pe pârtie, au stat însă la cozi uriaşe la telescaun.

de Redactia Observator

la 26.12.2019, 20:42

Vezi și

A fost o zi plină de adrenalină, la munte. Mii de turişti au pus stăpânire pe crestele Bucegilor, unde au găsit un peisaj autentic de iarnă. Între turele ameţitoare pe pârtie, au stat însă la cozi uriaşe la telescaun. Prin senzaţii extreme au trecut şi cei care au ajuns în vârf în adidaşi sau pantofi cu toc. La poalele munţilor, turiştii şi-au găsit altă distracţie. S-au plimbat cu ATV-urile prin păduri.

La cota 2000 din Sinaia, peisajul e de vis, pe creste. Sunt doar 30 de centimetri de zăpadă, dar părtiile sunt perfecte pentru cei care schiază sau fac snowboard. Este locul ideal şi pentru cei care vor să-şi impresioneze prietenii cu poze spectaculoase pe reţelele sociale. Cu toţii însă au stat astăzi la cozi imense pentru a urca în telescaun.

Pe creste se ajunge doar cu telecabina. Drumul dus-întors costă 70 de lei. 

O tânără din străinătate nu va uita curând coborârea cu placa pe Valea Soarelui.

Turista va petrece Revlionul cu mâna în ghips. 

Doar în primele ore, salvamontiştii au fost solicitaţi la cinci accidente pe pârtie. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Deşi distracţia este în toi la Cota 2000, salvamontiştii spun că pericolul se află sub stratul de omăt. Este gheaţă, dar şi bolovani pentru că este puţină zăpadă şi tocmai de aceea au fost foarte multe evenimente la care reprezentanţii Salvamont au trebuit să intervină.

De senzaţii extreme au avut parte şi turiştii care au urcat pe munte în adidaşi şi pantofi cu toc. 

În afară de Sinaia se mai poate schia doar pe câteva pârtii: la Azuga, la Cavnic, la Rânca, în Arieşeni sau pe Muntele Mic.

În lipsa zăpezii, în Poiana Braşov, turiştii şi-au găsit altă preocupare. Pădurile au răsunat de zgomotul ATV-urilor.

O astfel de experienţă plină de adrenalină îţi permite să te bucuri de peisaje nemaipomenite. Însă pentru asta îţi trebuie bani. O singură oră de închiriere a ATV-ului îi costă pe turişti nu mai puţin de 200 de lei. 

Pentru comercianţii din zonă, Crăciunul nu a adus însă belşug anul acesta. Abia au reuşit să vândă câteva suveniruri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Mii de turişti s-au înghesuit în staţiunile montane, de Crăciun (Video)